Издвајамо Свет

ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА САД НАОРУЖАВА ТЕРОРИСТЕ: Џихадисти парадирају са модерним америчким оружјем! (ВИДЕО)

Чланови сиријске терористичке групе „Ансар ел ислам фронт“ у недавно објављеном снимку парадирају са противваздушним пројектилима који се лансирају са рамена. Први пут је забележено да џихадистичке снаге поседују такво наоружање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џихадисти тврде да имају „велики број“ пројектила СА-7 „стрела 2“ које „Слободна сиријска армија“ и „Ансар“ намеравају да употребе против авиона сиријске војске у Кунеитри и Дари. На снимку није приказано оружје како пуца, али је један борац приметио: „Ми у ’Ансар ел ислам фронту‘ распоредили смо га на неколико тачака противваздушне одбране да бисмо спречили сваки покушај авиона и хеликоптера сиријске војске да бомбардују циљеве у Кунеитри“, наводи „Мидл ист ај“.

Други борац који се представио као Абу Билал каже: „Ми из ’Ансар ел ислам фронта‘ и фракције ’Слободне сиријске армије‘ размењујемо опрему и борце према Тал ел Хари, Санданији и Јабати. У наредним данима чућете добре вести из Кунеитре и околине“.

„Припремили смо бројне заседе дуж линије фронта. Имамо јединице противваздушне одбране, пешадије и разних других родова војске састављених од наших и фракција ’Слободне сиријске армије‘ у Кунеитри и околини“, додаје „Абу Билал“.

„Ансар ел ислам“ је означен као терористичка група од Уједињених нација и бројних земаља, укључујући и Сједињене Државе. Ова група је позната по блиским везама са Ал Каидом и ДАЕШ-ом (такозваном Исламском државом) у Ираку и Сирији.

Ипак, ово није први пут да су чланови „Ансар ел ислама“ добили напредну и софистицирану војну опрему. У прошлости, „Ансар“ је био међу многим наводно „умереним“ опозиционим групама које су, преко Саудијске Арабије примиле антитенковске пројектиле БНГ-71 америчке производње.

Извор: rs.sputniknews.com