Издвајамо Србија

ПИТАЛИ ВУЧИЋА ЗАШТО ЈЕ ПОДРЖАО ХИЛАРИ А ОН ОДГОВОРИО: Зато што сам паметан! (ВИДЕО)

Када су светски медији пренели под назнаком „хитно“ да је Доналд Трамп нови председник САД – свету је требало тек неколико секунди да се опорави од шока, а председницима држава исто толико да почну са слањем честитки новом америчком вођи. У Србији се мало дуже чекало на реакцију политичког врха. Наиме, неколико сати после проглашења победника огласио се премијер Вучић штурим саопштењем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У њему је премијер честитао победу Доналду Трампу и „изразио наду да ће та победа допринети наставку унапређења билатералних односа двеју држава.“

Да ли се премијер ипак у тих пар сати ћутања потајно надао да ће ипак Хилари Клинтон неким чудом да победи? Ваљда навикнут на српски изборни систему којем се гласови потребни за победу пребројавају целе ноћи, а РИК чека знак „од горе“ да саопшти резултате…

Или је ћутао зато што је имао пар великих грешака у корацима јер је све време као нека баба Ванга предвиђао да ће да победи Хилари Клинтон.

Наиме, та предвиђања почела су још фебруара 2015. када је Вучић оправдавајући Тонија Блера као саветника српске владе изјавио:

– Тони Блер би могао да буде од користи за Србију, он је велики пријатељ породице Клинтон, а Хилари ће највероватније бити председник САД.

Зато је премијер и спаковао кофере и отишао на конференцију фондације Клинтонових где га је Бил пријатељски тапкао по рамену.

То је требало да буде велика Вучићева жртва за Србију. А беше грешка…

Само два месеца пред изборе, гостујући на РТС-у премијер је на питање новинара зашто Србија прави партнерство са Блером и Клинтоновим који су имали све слабију подршку одговорио: „Зато што сам паметан“.

– За разлику од оних који мисле да су много мудри што ће да викну у српским новинама „Уааа, ти и ти“. А шта ћемо да радимо ако победи случајно Хилари Клинтон – питао се тада премијер.

– Хоћете ви да ми гарантујете да неће да победи Хилари Клинтон? Треба Америка онда да води политику против Србије овде. Хоћете то – упитао је Вучић.

Нећемо, паметни наш премијеру.

Зато што је победио Доналд Трамп.

 

Извор: Vestionline.com