Издвајамо Свет

ПОБУНА У КЉУЧНИМ СЛУЖБАМА САД: ФБИ дао мејлове Викиликсу како би спречио победу Хилари Клинтон

Мејлови које је објавио ВикиЛеакс су процурили од стране храбрих чланова америчке обавештајне заједнице у настојању да разоткрију корупцију Хилари Клинтон и спрече да буде изабрана, наводи инсајдер Стејт департмента Стив Пајкзинек.

Клинтонови су покренули “тихи пуч“ у свом походу на власт, тврди Пајкзинек, објашњавајући да су Бела кућа, судство, ЦИА, ФБИ, Лорета Линч и Џејмс Коми сарађивали кроз политички договор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али Пајкзинек, ветеран Стејт департмента који је служио у седам администрација, тврди да је у току побуна у обавештајној заједници, као и “контра-пуч.“

“Како би се зауставио овај пуч, ми у обавештајној заједници смо се неформално скупили и уз њихову сагласност, ја сам почео да најављујем да смо покренули контра-пуч кроз Џулијана Асанжа и WикиЛеакс.“

 

Пајкзинек је био заменик помоћника америчког државног секретара Хенрија Кисинџера, Сајруса Венса и Џејмса Бејкера, а служио је у администрацијама Џералда Форда, Џимија Картера, Роналда Регана и Џорџа Буша као заменик помоћника секретара. Он је легитиман инсајдер са везама у свим одељењима и агенцијама.

Његове тврдње могу објаснити мистериозне радње од стране ФБИ-а у уторак. ФБИ је тихо и неочекивано начинио доступним јавности документа која се односе на истрагу Хилари Клинтон – документа која су требала да остану тајна до 2041. године.

Коначно можемо да престанемо да кривимо Русе. Пајкзинек јасно каже да су амерички обавештајци – храбри мушкарци и жене у ФБИ, ЦИА и широј обавештајној заједници – доставили е-мејлове Џулијану Асанжу и WикиЛеакс-у како би онемогућили “другу америчку револуцију.“

Овај контра-пуч ради против Хилари Клинтон и њене кампање. Њихов циљ је мирна транзиција власти далеко од корумпираних Клинтонових. “Нешто је морало да се уради да се спаси република,“ објаснио је он.

 

Извор: Wебтрибуне.рс