Издвајамо Свет

ПОЧИЊЕ ПАКАО У САД – СВЕ ИМ СЕ ВРАЋА: Калифорнија хоће да се ОТЦЕПИ, људи траже референдум и КАЛИЕГЗИТ!

Грађани Калифорније незадовољни победом Трампа све масовније изражавају бес и разочарање на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани Калифорније незадовољни победом Доналда Трампа на председничким изборима све масовније изражавају бес и разочарање, па су на Твитеру направили хаштег цалиеxит, који окупља све више људи који се залажу да се ова држава отцепи од Америке!

Становници најмногољудније америчке државе већински су гласали за Хилари Клинтон, али разочарани победом републиканског кандидата све су бројније присталице идеје да се, попут Британаца који су на референдуму изгласали излазак из Европске уније, Калифорнија отцепи од остатка Сједињених држава.

Богата држава на западној обали је са популацијом од 39 милиона становника најмногољуднија, а њена веома снажна привреда је, како актуелни подаци показују, шеста економија на свету.

Међу твитовима са хаштегом цалиеxит највише је оних који изражавају неверицу и разочарање у већинску одлуку Американаца да изаберу Трампа, ту су и духовити коментарима покушавају да поправе расположење Хилариним гласачима, али има и твитераша који мисле да остатак Америке неће зажалити ако Калифорнија одлучи да се отцепи.

Ово су неки од најзанимљивијих твитова на хаштегу цалиеxит:

– Ја не желим ништа да имам са овим. Цело лето причам да би савршено било да је Калифорнија острво. Тај сан би сада могао да се оствари.

– Морамо да побегнемо из ове глупе земље.

– Време је да Калифорнија напусти Средињене Државе и постане економска суперсила, као што то већ и јесте.

– Баш сте јадни, све што могу да кажем је да слободно можете да од…ете, остатак Америке вас мрзи!

– Да ли морамо да чекамо четири године? Могли бисмо да организујемо референдум по хитном поступку.

 

Извор: Српски Телеграф/Ослобођење