Издвајамо Регион

ПОНУДА КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА: Ево шта је црногорска опозиција понудила мањинама…

Опозиционе партије понудиле су синоћ мањинским странкама могућност да саме формирају Владу, коју би они подржали у Скупштини, потврдио је „Вијестима“ потпредседник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Све опозиционе партије спремне су на разговор о варијантама сарадње са мањинским партијама, који би означио коначно развлашћивање ДПС-а, договорено је на састанку Демократског фронта, СДП-а, Кључа и Демократа, пишу „Вијести“.

„Мањинске странке су велике жртве нерегуларних избора, због чега се сада налазе на историјском минимуму кад је у питању број њихових представника у државном парламенту“, рекао је Абазовић.

На састанку, којем су присуствовали представници Кључа, Демократа, СДП-а и ДФ-а, поновљена је одлучност опозиције да се мањинским странкама понуди сарадња приликом формирање Владе, чији би модел они сами изабрали, навео је функционер ГП УРА.

„Сагласни смо да подржимо Владу коју би чинили само представници мањинских партија, или да изаберу модел у којем би Влада била састављена од представника мањина и грађанског дела опозиције“, навео је Абазовић. Он је поновио ранији став опозиције и спремност Фронта да не учествује у таквој Влади, већ да је подржава у Скупштини.

„Сматрамо да је то најбољи начин да представници мањина реализују своје изборне програме и да помогну да економско-социјална и политичка криза не буде додатно продубљена. Очекујемо да у директним преговорима појаснимо све евентуалне дилеме и пружимо гаранције да ће договори бити максимално поштовати“, изјавио је Абазовић.

Он је потврдио да мањинске партије још нијесу одговориле ни на прву понуду опозиције, када је она изразила спремност да им да место мандатара.

На парламентарним изборима одржаним 16. октобра у Црној Гори Бошњачка странка освојила је два мандата, а коалиција „Албанци одлучно“ и Хрватска грађанска иницијатива по један мандат.

То је најмањи број мандата које су мањинске партије освојиле у односу на претходне скупштинске сазиве.

Опозиција не признаје резултате парламентарних избора због атмосфере „државног удара“ на дан гласања.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2016.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930