Издвајамо Србија

ПОПОВИЋ: Хан се меша у унутрашња питања Србије, А ТОЛЕРИШЕ КРИМИНАЛ МИЛА ЂУКАНОВИЋА У ЦГ!

Председник Српске народне партије Ненад Поповић обратио се медијима саопштењем поводом иступа Европског комесара за суседство и политику проширења Јоханеса Хана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саопштење преносимо у целости:

Најоштрије осуђујем отворено мешање Јоханеса Хана у унутрашња питања Србије. Хан нема право да коментарише и одређује ко ће бити кандидати на предстојећим председничким изборима у нашој земљи. То право имају једино грађани Србије. Истовремено позивам Јоханеса Хана и Европску унију да хитно реагују и зауставе прогон који над српским народом у Црној Гори спроводи криминални режим Мила Ђукановића.

Европска унија више не сме да толерише грубо кршење основних демократских и људских права Срба у Црној Гори. Српском народу у Црној Гори данас прети опасност од нестајања као некада Србима у Павелићевој НДХ. Павелић је над Србима у НДХ вршио физички геноцид, док Мило Ђукановић над Србима у Црној Гори спроводи идентитетски геноцид, злоупотребљавајући институције државе у намери да Србе насилно језички, културно и духовно асимилује. И Павелићев и Ђукановићев геноцид су једнако опасни по српски народ, јер имају исти циљ, а то је да затру сваки траг о постојању Срба на територији Хрватске и Црне Горе.

Питам се да ли је управо та геноцидна и антисрпска политика Мила Ђукановића показатељ „јасне посвећености Црне Горе евроатлантској перспективи“ коју је недавно похвалио европски комесар за суседство и политику проширења Јоханес Хан.

Део те антисрпске политике је и покушај да се српски народ и држава криминализују кроз оптужбе о наводној организацији лажног државног удара у Црној Гори за који постоје јасне индиције да га је организовао сам Мило Ђукановић. Србија не сме да дозволи да осведочени криминалци као што је Ђукановић лажним оптужбама вређају и урушавају њен међународни углед, већ мора енергично да реагује и одбаци те оптужбе како би заштитила интегритет и достојанство свих грађана Републике Србије.

Позивам званични Београд да најоштрије осуди кршење људских права Срба у Црној Гори, као и покушај криминализације Републике Србије од стране криминалног режима у Подгорици, те да предузме хитне мере како би ово питање добило адекватну пажњу међународне јавности и институција.

Извор:Информер.рс