Издвајамо Србија

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ ШОКИРАО НАТО ЛОБИСТЕ: Србија никада неће бити чланица НАТО-а!

Ако је НАТО одбрамбени савез, Србија не треба да буде чланица Алијансе, јер нико неће да је нападне, изјавио је председник Србије Томислав Николић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је Србија окружена чланицама НАТО-а и да не намерава да икада више ратује.

“НАТО нас је напао и бомбардовао 1999. године без разлога. То је имало огромне последице, не само на нашу економију, већ и на став наших грађана према НАТО-у. Уверен сам да говорим у име већине грађана када кажем да Србија никада неће бити у НАТО-у.“, рекао је Николић за телевизију „Ал џазира“.

Он је навео да Србија жели да постане чланица ЕУ, али да постоје два услова која не може да испуни, а то је да призна независност самопроглашеног Косова и да буде у свађи са земљама са којима је ЕУ у свађи, прије свега са Русијом.

“Пре 16 година Србија је почела пут ка чланству у ЕУ. Живимо у јединству и са Истоком и са Западом – желимо да постанемо чланица Уније и у том смислу може се рећи да сарађујемо више са Западом.“, рекао је Николић.

Он је додао да Србија има велико пријатељство и са Истоком, блиске историјске, религиозне и језичке везе са Руском Федерацијом.

Николић каже да проблем који Србија има са Косовом, Украјина има са Кримом.

“У погледу Косова, ЕУ прихвата његову независност, Русија не. Када је реч о Криму, Русија га прихвата, а ЕУ је против тога.“, објаснио је Николић.

 

Извор: Срна