Издвајамо Србија

ПРЕМИЈЕР МУ НЕКАД ОБЕЋАВАО ЗАТВОР! МЛАЂАН ДИНКИЋ: “Владар” Србије из “сенке”?

Млађан Динкић није формално на власти, али је распоредио своје људе у кључним министарствима Вучићеве владе; доминирају у банкарском сектору и НБС. ”Динкићевци” су моћни саветници, шефови кабинета код премијера Вучића. Динкић је по моделу Џона Пекинса, класични представник “економских убица” националне економије и финансија. Сви његови кључни људи радили су по упуствима ММФ и Светске банке. Иста матрица је и у Вучићевој влади и међу саветницима. Млађан Динкић се бави компоновањем и писањем песама, консултантским послом у својој фирми „МД Солушн д.о.о“, а члан је и Управног одбора „Сбер банке“. Зашто је премијер Вучић заштитио Млађана Динкића који је уништавао националне финансије и економију више од 12 година, велико је питање. Део одговора је у томе да је садашња влада Александра Вучића под “протекторатом” ММФ и ЕУ, а Динкић је њихов добар “извршитељ” послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Писало се својевремено да је Динкић раних 2000-тих био повезан и са Сајентолошком сектом у Мађарској, Аустрији и Немачкој. Динкић по истраживањима има информације о току новца који је у Милошевићево време изнет на Кипар и друге “оф шор” компаније. Медији су писали да је Динкић лобиста око пројекта “Београд на води” и екномских послова са Арапским Емиратима. Динкић је био и контролор и “судија” утицајним српским тајкунима. Дакле, Млађан Динкић је “владар” Србије из “сенке” и извесно је да ће у једном часу политички “васкрснути” на политичкој сцени Србије. Одржавање Млађана Динкића и његових људи у структурама моћи власти у Србији, указује да је Динкић моћнији него што се мисли и да је потребан за “прљаве послове” ЕУ и међународних банкарских картела.

Татјана Динкић као “експерт” за поглавље 30 ЕУ?

вучић динкић(1)Ако је тачно писање медија да је Татјана Динкић, супруга бившег министра Млађана Динкића, „именована“ за секретара Преговарачке групе за економске односе са иностранством у склопу процеса приступања ЕУ, то само потврђује општу тезу о Млађану Динкићу као „владару Србије“. Медији пишу да је Татјана Динкић на ту позицију дошла као шеф Одсека у Министарству трговине и телекомуникација, где је запослена од 2012. године. Интересантно је да садашње политичке структуре након „пада“ Млађана Динкића упропаститељ српске економије и финансија ангажује супругу која се никада није показивала као признати експерт или стручњак иако је дуго радила је у Министарству за економске односе са иностранством, које је после распада државне заједнице постало део Министарства економије и регионалног развоја.

Брачни пар Динкић води активну приватну „економску дипломатију“ и представљају лобисте утицајних страних корпорација и државних структура. На челну позицију сектора за економске односе са иностранством постављена је 2003. године, а у једном тренутку, 2007. године, шеф јој био супруг Млађан Динкић и били су у сукобу интереса уз фиктивно повлачење Динкићеве супруге из министарства. Ипак, према писању медија, она тада није отишла из Министарства економије, већ је постигла писмени споразум о привременом останку на функцији. Извесно је да је одатле отишла 2012. године када је отишао са позиција власти и сам Млађан Динкић.

Тако се Татјана Динкић сада поставља на експертско-службеничку позицију, на којој је још од почетка преговора са ЕУ. Секретар је преговарачке групе за поглавље 30. Ако је све ово тачно, јасно је да моћни кругови унутар ЕУ и ММФ управљају државним процесима у Србији и да је са тим сагласан и сам премијер Александар Вучић. Тако се наставља операција систематске пљачке Србије преко утицаја Млађана Динкића. Последице су видљиве. Зашто премијер Србије одржава и подржава „динкићевце“ велико је питање за њега? Све говори да је Динкић добар ученик „чикашке школе“ Милтона Фридмана и моћи европских банкара. Очигледно је да Млађан Динкић има битне информације и досијее о разним финансијским махинанцијама кључних људи у власти раније, а и сада, и да је због тога постао „сива еминенција“.

 

Томислав КРЕСОВИЋ

Извор: Видовдан.орг