Издвајамо Србија

ПРЕВАРАНТ: Функционер ДСС ухапшен због голмана Владимира Стојковића!

Тужилаштво за организовани криминал сумња да је Урош Јанковић доделио спорну парцелу репрезентативцу Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕОГРАД – Функционер ДСС Урош Јанковић ухапшен је јуче због сумње да је на превару доделио грађевинско земљиште голману Владимиру Стојковићу, сазнаје Курир.

Јанковић је спорну државну парцелу доделио фудбалеру прошле године док је био на функцији заменика председника Градске општине Чукарица.

Како сазнајемо, он је за тај посао добио новчана средства која прелазе милионски број.

Специјални тим

Специјални тужилац за организовани криминал Младен Ненадић оформио је посебан тим од различитих стручњака из више области који ради на овом случају. После хапшења уследило је и саслушање Јанковића у специјалном тужилаштву, а како сазнајемо, Ненадић је издао налог за хапшење још неколико особа које су помогле у овој превари. Верује се да су међу помагачима још неки функционери општине Чукарица, који су морали да заврше посао кроз документацију.

Тужилаштво за организовани криминал још није издало званично саопштење и објаснило која тачно кривична дела су починили осумњичени. Међутим, како Курир сазнаје, Јанковић би најпре требало да буде осумњичен за кривично дело злоупотребе положаја, јер је малверзацију с грађевинским земљиштем могао да спроведе из фотеље функционера општине Чукарица. Остали осумњичени теретиће се и за фалсификовање докумената, подстрекивање на кривично дело, примање мита.

Занимљиво је да је у току свог мандата као заменик председника општине Јанковић потписао уговор са ФК Чукаричким, клубом за који навија од малих ногу, о додели земљишта на десет година.

Чудан уговор

Уговор је потписан 14. јула 2015. године у просторијама Градске општине Чукарица на Шумадијском тргу. Званично образложење приликом потписивања било је да је додељивањем земљишта Чукаричком „заштићена државна имовина“. Како је тада наведено, ово је први такав уговор између државе и приватног клуба. Уговор којим је предвиђено да буде заштићена државна имовина, али су планирана и улагања клуба, потписали су заменик председника општине Чукарица Урош Јанковић и директор ФК Чукарички Драган Илић.

Јанковић је постао заменик председника општине кад је листа Двери-ДСС освојила мандате у локалном парламенту.

Владимир Стојковић за Курир
ЗНАМ ШТА ЈЕ, АЛИ НЕМАМ КОМЕНТАР

Голман Владимир Стојковић, који од јуче борави у Кући фудбала у Старој Пазови, где се репрезентација Србије окупила пред меч с Велсом, саслушао је питање Курира да ли је умешан у нелегалну доделу земљишта, које му је уступљено преко заменика председника ГО Чукарице Уроша Јанковића, али је казао да засад не жели ништа да коментарише.
– Знам о чему је реч, али засад немам коментар – рекао је кратко Стојковић.

Извор:Курир.рс