Издвајамо Србија

ПРИПАДНИК КПС СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ПРОНАЂЕН МРТАВ: Шиптари тврде да се убио?!

ЛEПOСAВИЋ – Беживотно тело припадника Kосовске полициjе, српске националности коjи jе, како се претпоставља извршио самоубиство, пронађено jе данас у селу Пуповце у општини Лепосавић на северу Kосова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Регионални шеф оперативе Kосовске полициjе Жељко Боjић изjавио jе Танјугу да jе беживотно тело K.П. нађено надомак куће страдалог полицаjца и да се претпоставља да jе у питању самоубиство.

Боjић jе додао да се несрећан случаj догодио jутрос око 11.00 сати и да ће тело полицаjца бити пребачено на одељење судске медицине у Приштини.

Истрага у вези са овим случаjем jе у току.

Беживотно тело српског припадника Косовске полиције, П.К., пронађено је данас, преподне, у селу Пуповце, у општини Лепосавић, потврдио је за портал “КоССев“, заменик командира Косовске полиције за регион Севера, Бесим Хоти. Тело је пронађено недалеко од куће овог полицајца.

Претпоставља се да се ради о самоубиству. “КоССев“ незванично сазнаје да је несрећни полицајац, који је био у раним педесетим, самоубиство починио јутрос управо на путу ка послу, и то службеним пиштољем.

„П.К. је пронађен данас око 11 часова и сви елементи, за сада, указују на то да се ради о могућем самоубиству, али ће то потврдити обдукција,“ казао је Хоти.

Тело ће бити пребачено на одељење судске медицине у Приштини, додао је он.
У току је истрага, присутне су истражне и форензичарске јединице, као и тужилац.

Подсећамо, ово није усамљен случај, косовске власти су неколико пута проналазиле српске полицајце са прострелним ранама за које процењују да резултат самоубиства.

Најпознатији случај овакве врсте десио се 2013. када је на платоу испред полицијске станице у Грачаници пронађен мртав полицајац српске националности за којег је такође наведено да је извршио самоубиство.

 

 

Извор: Танјуг/ Ослобођење/ КоССев