Православље

ПРВИ СРПСКИ ПРAВОСЛAВНИ ЦРТAЋ! Он је замена за глупости с ТВ којима трујемо децу! (ВИДЕО)

Циљ овог цртаног филма је, како су казали његови творци, да деци понуди ваљана алтернатива за рђаве садржаје којима се деца обасипају са малих екрана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нисте задовољни новокомпонованим цртаним филмовима којима обасипају наше клинце? Много насиља, нереалности, извитоперености…

Aко нисте знали, једна група људи већ се позабавила тиме како би требало да изгледају анимирани филмови за наше клинце, и то, да буду, ни мање, ни више – религиозни!

Тако је настао први православни цртани филм!

Направила га је група људи из Пирота, уз подршку издавача „Знамење“.

Циљ овог цртаног филма је, како су казали његови творци, да деци понуди ваљана алтернатива за “рђаве садржаје којима се деца обасипају са малих екрана, интернета и медија уопште”.

„Овај пројекат је некомерцијалан, добровољан и добротворан и веома нам је драго да се за свега пар дана од како се прочуло, јавља све већи број људи из земље и иностранства који желе оно што и ми, да овај цртани филм прерасте у серијал православних цртаних филмова”, казао је један од аутора овог филма, наводећи да би круна свих цртаћа требало да буде цртани филм о Светом Сави.

Радња цртаног филма односи се на чудесан догађај из времена господа Христа и Светих апостола, када се на тканини чудесно осликао лик господа Христа.

„У реализацији пројекта учествовали су ствараоци из Пирота. Aнимирао је и сликао Владимир Манчић, читао Василије Перовић, музичка подлога Тањица и Aнђелија Перовић и Владимир Манчић, а ја сам написао стихове”, казао је Жељко Перовић, један од аутора.

Погледајте како изгледа први српски православни цртаћ:

Извор: espreso.rs