Издвајамо Србија

ПУТИН НАС ОПЕТ СПАСАО – ШИПТАРИ БЕСНИ: Ово Путиново ЊЕТ их је баш заболело!

Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас да jе пропао jош jедан покушаj Kосова за приjем у чланство у Извршни комитет Интерпола.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Иако се Kосово месецима припремало и послало ноте свим земљама чланицама, Генерална скупштина Интерпола одбила jе све захтеве за стављање на дневни ред заседања додатних тачака о приjему у чланство“, рекао jе Дачић, саопштило jе Mинистарство спољних послова.

Шеф српске дипломатиjе jе подсетио и да jе Kосово jош у априлу 2015. године поднело чланство, али да Извршни комитет Интерпола до данас ниjе прихватио таj предлог.

Kако се наводи у саопштењу, Дачић jе оценио да се на таj начин jош jедном потврдило да jеднострани потези Kосова око чланства у међународним организациjама не наилазе на раниjу подршку, што jе резултат и велике дипломатске активности Владе Србиjе.

Русија је рекла „њет“ и спречила Косово да уђе у Интерпол. После Косова и УНЕСКА, када је Русија била најзаслужнија за спречавање уласка Косова у УНЕСКО, ово је друга велика помоћ Русије у спречавању Косова да уђе у међународне институције.

 

Извор: Ослобођење/Танјуг