Издвајамо Свет

ПУТИН: Ситуација је близу пуцања, сви који нам прете биће на удару наших ракетних система!

Путин (фото:ЈуТјуб)

Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће Русија предузети контрамере као одговор на ширење НАТО.

“Зашто реагујемо на експанзију НАТО тако емотивно? Забринути смо како НАТО доноси одлуке”, рекао је Путин, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пракса доношења одлука у НАТО изазива забринутост, и Русија је принуђена да предузима контрамере, рекао је Путин, истичући да западни партнери намерно траже спољног непријатеља како би одржале дисциплину у својим државама.

Коментаришући догађаје у Украјини и прикључење Крима Русији, Путин је навео да би последице у случају појаве САД и НАТО у војној бази у Севастопољу могле бити веома тешке.

 

“Веома тешке, јер база сама по себи ништа не значи. Међутим, желео бих да приметим једну нијансу. Зашто тако оштро реагујемо на ширење НАТО? Нас брине пракса доношења одлука. Знам како се доносе одлуке. Када земља постане чланица НАТО, веома јој је тешко да се одупре притиску тако великих држава, лидера Алијансе, као и САД”, казао је Путин.

Он је додао да се онда “тамо лако може појавити било шта: системи противракетне одбране и нове базе, а ако затреба и нови ударни комплекси”.

“Шта ми да радимо? Због тога треба да предузмемо контрамере, тј. ставимо под удар наших ракетних система оне објекте који, према нашем мишљењу, почињу да нам прете. Ситуација се напреже”, казао је Путин у интервјуу у филму Оливера Стоуна “Украјина у ватри”, који ће премијерно бити приказан на РЕН ТВ, пренео је Спутњик.

Путин је нагласио да не разуму увек логику наших партнера.

“Некад се ствара утисак да желе да држе у стању потчињености и дисциплине свој сопствени западни тзв. атлантски камп. Зато је потребан спољашњи непријатељ”, закључио је Путин.

 

Извор: Танјуг