Издвајамо Србија

РАДЕНКОВ ОТАЦ ЉУТ И ОГОРЧЕН: Фингирају доказе и подмећу документацију!

Милан Никодиновић из Козјака, отац преминулог Раденка (8), огорчено прича о ситуацији у којој се нашао.

У историји болести за коју су ми у лозничкој болници тврдили да уопште не постоји, сада пише да смо одбили лечење детета у болници, што недвосмислено говори о фингирању доказа, каже Милан Никодиновић из Козјака, отац осмогодишњег Раденка, који је преминуо од сепсе после компликација од прелома руке.

Отац каже да је у Институт за мајку и дете, где су лекари покушавали да га спасу, Раденко послат у четвртак увече, само са снимцима прелома. Због тога су београдски доктори затражили да им се из Опште болнице у Лозници донесе сва документација.

– У Лозници су ми дали само извештај лекара. Никакву отпусну листу нити историју болести, јер је, како су нагласили, мој син директно послат за Београд. Др Добривоје Бојанић долазио је у петак на Институт да, тобоже, обиђе Раденка, па сумњам да је тада лично однео ову документацију – огорчен је Милан.

Каже да у тим драматичним данима није ни размишљао о папирологији. Ипак, када је као оштећени, отишао да провери да ли је Основном јавном тужилаштву у Лозници, коначно, достављен обдукциони записник, у обимном предмету угледао је и историју болести, која је – њему била недоступна.

– Наводи се да је за мог Раденка “предложена хоспитализација, што су родитељи одбили, уз то да ће се “придржавати савета у кућним условима” – љут је Милан Никодиновић.

Извор:Србија Данас/Новости