Издвајамо Свет

РАТ УЖИВО: Курди ухватили живог џихадисту! (ВИДЕО)

Након што су снаге ирачке владе заузеле Нимрoд, древни асирски град који је ИД освојила пре две године, настављају се борбе с џихадистима у предграђима Мосула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У недељу су прицурили видео снимци са ратишта који приказују како самозвана Исламска држава лагано копни док се њени борци све чешће налазе у безизлазним ситуацијама.

У једном од тих снимака забележен је тренутак када су снаге курдских Пешмерга опколиле групицу џихадиста у једној згради и натерали их да се предају.

На почетку снимке Пешмерге вичу џихадистима да изађу ван, уз обећање да их „неће убити“. Како би их уверили да немају избора, војници говоре како су већ ухватили њихове пријатеље, наводећи имена заробљених џихадиста.

Након неколико минута убеџивања из рушевина излази отрцани и прљави џихадиста дуге и неуредне косе и браде. У знак предаје подигао је руке високо и открио је торзо како би показао да не носи оружје (потенцијално самоубилачки појас). У једном тренутку након што су га војници опколили и притисли уза зид џихадиста је повикао: „Нећу се разнети“.

Питао је колико је његових пријатеља с њима и рекао да су у рушевинама још тројица, можда четворица џихадиста који су живи и не желе се предати.

Након додатне вике и одгуравања неколико војника који су нешто „присније“ хтели да поразговарају с џихадистом, видео се завршава.

Извор: Б92