Свет

РУСИ ВЕЋИ СРБИ ОД СРБА! Русија напала Америку због Милошевића

Портпаролка руске дипломатије каже да америчка амбасадорка у УН да нема појма о ономе чиме се бави, јер је оптужила Слободана Милошевића за злочине против човечности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оценила је данас да је стална представница САД при УН Саманта Пауер, оптуживши бившег председника Србије Слободана Милошевића за злочине против човечности, показала читавом свету потпуно неразумевање онога чиме се бави.

„Мислим да ниједан човек на свету никад неће рећи да је бивши председник Србије Слободан Милошевић једноставна личност, нико то није ни говорио. Али, госпођо Пауер, имате ли представу о судском процесу против Милошевића“,упитала је Захарова.

Она је на брифингу за новинаре навела да тај судски процес није доведен до краја и да је „умро заједно са њим“.

„Хоћете да кажете да ће све људе, који нису по вољи Вашингтону, стићи таква иста судбина и да ће они такође умирати не дочекавши пресуду“, упитала је портпаролка руског МИнистарства спољних послова.

Према њеним речима, када неко представља државу у Савету безбедности УН, ко доноси одлуке које морају бити спроведене, мора бар да влада елементарним знањем.

„После таквих изјава у вези са Милошевићем и навођења примера судског процеса против њега, Саманта Пауер, читав свет почиње да вам се смеје“, рекла је Захарова.

Она је „посаветовала“ америчку представницу да прво у СБ УН исприча о судбини америчког затвора у Гванатанаму а да се онда брине о Сиријцима, говори о Русији и Милошевићу.

Амбасадорка САД при УН Саманта Пауер је у обраћању у Савету безбедности 21. новемра запретила петорици команданата сиријске војске, који су наводно одговорни за масовне нападе на градове, стамбена подручја и инфраструктуру од 2011, да ће „једног дана одговарати“.

Пауерова је нагласила да су „данашњи злочини добро документовани и сећање цивилизованог света је дуготрајно“, указујући на случајеве Слободана Милошевића, као и бившег председника Либерије Ццарлса Тејлора, који су на крају изведени пред лице правде, наводи америчка агенција АП.

Извор: Танјуг, Мондо