Издвајамо Србија

САМО БАХАТО! ВУЧИЋ ПОРУЧИО СИНДИКАТУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Можете да штрајкујете, али неће бити повећања плата!

Свако има право да буде незадовољан, али jа не могу да обећам веће плате да бих се улагивао било коме, поручио jе данас премиjер Aлександар Вучић упитан да коментарише штраjк синдиката припадника Воjске Србиjе и њихове захтеве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свако има право да буде незадовољан, jа само питам како може да буде боље. Никад нисмо били снажниjи кад jе о оруђу и оружjу и опреми и спремности воjске реч, мислим на оваj период од када постоjи ВС…A, да ли су плате довољне за живот? Нису. Да ли jе то нешто ново? Па, ниjе“, рекао jе премиjер, додаjући да мисли да за штраjк нема разлога.

„Jа да повећам плате више од пет одсто не могу. Са оних три од раниjе, то jе кумулативно неких девет одсто и то су плате коjе су имали некад, пре смањења, али зато имамо чврсте jавне финансиjе.. jа да повећам више од пет посто, jа да се улагуjем нећу“, поручио jе.

Aли, ако хоћете да штраjкуjете, штраjкуjте, мислим да тиме шаљете лош сигнал многима, рекао jе Вучић, додаjући да jе све што jе у складу са законом у реду.

Приметио jе, међутим, „видећемо колико ће се људи окупити, и шта они имаjу да поруче, то би могло да буде 20 хиљада штраjкача и 80 хиљада других, jер, позвали су неке политицке партиjе, па видећемо ста они имаjу да поруче“.

Нових информациjа о оружjу коjе украдено у воjном магацину нема, одговорио jе Вучић на друго питање.

„Немамо информациjе, дали смо налог да се прегледаjу сви воjни и полициjски магацини и мислим да ћемо jош негде наћи да jе било крађе“, рекао jе премиjер.

Додао jе да се, наравно, поставља и питање обезбеђења у тим магацинима, сто jе прокоментарисао речима:

„Зна се чиjа jе то одговорност“.

Нисам упознат с новим налазима ЦГ тужилаштва

Премиjер jе изjавио данас да ниjе упознат са новим налазима црногорског тужилаштва у истрази о претњи терористичким нападом у тоj земљи.

Вучић jе прецизирао да ће се тиме бавити надлежни органи у Србиjи, и да jе уверен да ће професионално реаговати, као и до сада.

Oн jе новинарима рекао да jе интерес Србиjе и Црне Горе да имаjу наjбоље могуће односе.

„Не морамо у свему да будемо сагласни, али jе интерес Србиjе и Црне Горе да имаjу наjбоље могуће односе и трудићемо се да тако и остане“, рекао jе Вучић.

Mедиjи наводе да jе Специjално државно тужилаштво Црне Горе проширило истрагу и на троjицу српских држављана, Предрага Богићевића, Немању Ристића и Mилоша Jовановић, као и да су два руска држављана званично под истрагом.

 

Извор: Танјуг