Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ОДГОВОРИО ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Не постоје услови за изручење!

У саопштењу Судског већа указано је да иако је Србија више пута упозоравана да мора да ухапси троје оптужених радикала и изручи их Трибуналу, по тој одлуци није поступљено. Коментаришући одлуку Хашког трибунала, лидер СРС-а Војислав Шешељ у изјави за Спутњик истиче да тај потез показује сву бесмисленост постојања Хашког трибунала као нелегалног међународног кривичног суда.

 – У статуту Хашког трибунала не постоји кривично дело за које гоне тројицу мојих сарадника. Такође, пред Судским већем је у потпуности спроведен поступак по захтеву за њихово изручење и Суд је правоснажно пресудио да не постоје услови за изручење. Та пресуда је коначна. На њу се не могу улагати никакви правни лекови, јер је то пресуђена ствар. И могу да раде шта год хоће, да дубе на глави, али наш правосудни систем не сме да оповргава сопствену правоснажну одлуку – каже Шешељ.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он сматра да Хашки трибунал заправо „подгрева јавност“ пред предстојећу седницу Савета безбедности и подношења извештаја представника Хашког трибунала и главног тужиоца.

– Та галама траје већ годинама и она нас уопште не забрињава. Једина конкретна последица је та што моји сарадници не могу да путују у иностранство. Aли што би путовали у иностранство када имају мале посланичке плате, а тамо би трошили много новца. Ја сам провео 12 година у иностранству и знам каква је тамо скупоћа – истиче Шешељ.

Он појашњава да скидање ознаке тајности омогућава свакој држави на чијој територији се нађу да ухапси оптужене радикале, али да их то не забрињава, јер немају намеру да било где путују.

– Моји сарадници ништа неће предузимати. Они ће мирно наставити да обављају своје послове. Све троје су народни посланици, па је и то додатна мера њихове заштите – каже Шешељ.

 

Извор: rs.sputniknews.com