Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: ПОБЕЂУЈЕМ НА ИЗБОРИМА

Лидер СРС Војислав Шешељ уверен је да ће на предстојећим председничким изборима победити актуелног шефа државе Томислава Николића, и ако Николића подржи премијер Александра Вучић.
Шешељ је на конференцији за новинаре рекао и да не верује да ће Вучић, који је лидер Српске напредне странке (СНС), подржати Николићеву кандидатуру на председничким изборима, као што то преносе поједини београдски медији.

„Ако би га подржао, то би за мене била права посластица“, рекао је он оценивши да Николић нема никаквих шанси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Николић и да је најпоштенији не би имао никакве шансе а поготово их нема када је оптерећен разним аферама попут лажне факултетске дипломе, узурпације државне земље…

Шешељ је рекао и да „не види неког значајног“ медју осталим потенцијалним председничким кандидатима који се помињу у медијима.

„Тренутно, не видим баш неког значајног а једини би то могао да буде Вучић , уколико одлучи да се сам кандидује“, рекао је лидер СРС.

Шешељ сматра и да би, под притиском Запада, Вучић могао да се кандидује на председничкм изборима, који се очекују на пролеће наредне године.

Осврнувши се на синоћ усвојене измене и допуне Кривичног законика, којим је негирање геноцида проглашено за кривично дело, Шешељ је затражио од Николића да не потпише тај закон.

„Захтевамо од Николића да не потпише тај закон и да га врати у Скупштину Србије“, рекао је он најавивши да ће се СРС обратити и Уставном суду, захтевом да тај закон прогласи противуставним.

Извор: Срна