Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ СЕ ПЛАШИ ЧЕДИНЕ ПОДРШКЕ: Када би ме Јовановић пре подне подржао, вероватно бих по подне доживео рафал!

Уместо да отворена подршка Јовановића развесели лидера радикала, она га је, изгледа, уплашила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шешељ је био у праву када је тражио превод Давенпортовог извештаја на српски… Шешељ је опструирао парламент из дубоко политичких разлога, а не као ови данас – изјавио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић претходних дана.

Уместо да отворена подршка Јовановића развесели лидера радикала, она га је, изгледа, уплашила:

– Искрено, ја то нисам схватио као подршку, јер бих се онда уплашио. Када би ме Чеда Јовановић пре подне подржао, вероватно бих по подне доживео рафал – објашњава Шешељ.

Он је након тога појаснио своје речи:

– Не би ме толико уплашила колико би ме изненадила његова подршка. Видите, ту су ствари веома просте. СРС је највећа опозициона партија, с највише чланова и највећом инфраструктуром, што значи да када би остале опозиционе партије стале иза нашег кандидата, ту не бих видео никакав проблем, јер је свака подршка драгоцена. Мој председнички програм се састоји у томе да бих се као председник Србије стриктно држао Устава. Да СРС сада заједно с осталим партијама тражи заједничког кандидата, то не долази у обзир. Рачунам на гласове свих пунолетних грађана Србије, без обзира на то којег су опредељења, јер гласаче не можемо дисквалификовати, за разлику од неких партија и политичара.

ЛДП неће Јеремића

ЛДП неће подржати Вука Јеремића као кандидата за председника Србије, јер жели председника који ће имати политичку одговорност, какву бивши министар спољних послова није имао, навео је лидер ове странке Чедомир Јовановић. Како је навео, ЛДП ће стати иза кандидата који има јасан став о Косову, политици у региону, грађанским и људским правима.

Извор:Србија Данас/Ало