Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Следећи пут када дође, Давенпорт ће доживети нокаут!

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да је избор Доналда Трампа одлична вест за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шешељ је рекао да се нада да ће Трамп посетити Србију и додао:

– Избор Доналда Трампа је добар за нас. Прво, он никада није био против нас, није се залагао за бомбардовање. Он је човек који улива поверење и жели мир са Русијом, а све то нама Србима иде у прилог, рекао је Шешељ и додао да је поносан што га пореде са Трампом.

Председник СРС је најавио да ће покренути иницијативу за састанак Владимира Путина и Доналда Трампа у Србији чим победи на председничким изборима.

Он је додао и да су Хрвати, Албанци и Бошњаци, сви навијали за Хилари Клинтон, и да би нама Србима и то могло да иде у прилог.

Говорећи о изборима, Шешељ је рекао да ће се као председник строго држати својих надлежности и да се неће мешати ни у спољну ни у унутрашњу политику чије је вођење задатак Владе.

Он је рекао да се од поврата из Хага ниједном није видео са садашњим председником Томислав Николићем, кога је неколико пута оптужио за корупцију, а да се са премијером Александром Вучићем видео три пута.

– Први пут на консултацијама о формирању владе, а други пут смо се видели на пријему у руској амбасади, када смо разговарали Вучић, ја и амбасадор Русије. Тај разговор је био опуштенији, чак смо се и шалили – рекао је Шешељ.

Говорећи о седници Одбора за евроинтеграције, када радикали нису дозволили Мајлу Давенпорту да представи извештај ЕУ о напретку Србије, Шешељ је рекао:

– Што се тиче Давенпорта, срамота је да он као Британац и даље буде представник ЕУ, а његов народ је гласао за излазак из те исте Уније. Давенпорт је сео на место председавајућег, 10 година је то радио, сада више не може. Он по пословнику уопште нема право да присуствује седници одбора српске Скупштине. И следећи пут када дође, Давенпорт ће доживети нокаут. А што се тиче четничких песама, ја сам их пуштао и пре него што је он ушао у салу.

Говорећи о политици СРС, лидер радикала је рекао да је једна од најважнијих ствари излазак српског народа из БиХ.

– Циљ српског народа је излазак из БиХ. Ваљда је то свима јасно. Мале промене у америчкој политици би то помогле. А након што би изашла из БиХ, Република Српска би се присајединила Србији. Што се тиче Републике Срске Крајине, то питање бисмо приближили САД и Русији. Наш циљ је да, за сада, отворимо питање окупације Републике Српске Крајије, рекао је лиде радикала.

Он је још казао и да очекује пораз Англеле Меркел на изборима у Немачкој, као и да ће, када постане председник Србије, покренути питање повлачења признања Косова од стране САД.

Извор: Ало