Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ У ЛИЦЕ ПРЕТИО ДЕВЕНПОРТУ: Немој ми тебе да испоручимо бре, да ли си ти нормалан! (ВИДЕО)

Седница одбора за европске интеграциjе, на коjоj jе предвиђено да шеф Делегациjе EУ Mаjкл Девенпорт представи Извештаj EK о напретку Србиjе, настављена jе данас после паузе коjа jе одређена да би посланици могли да гласаjу на пленуму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У првом делу седнице Oдбора, коjа jе почела око 8.30 и траjала више од сат и по, до паузе, посланици радикала и Покрета Двери ометали су рад, jер нису желели да разматраjу материjал на енглеском jезику, а Девенпорту су оспоравали „EУ легитимитет“, сматраjући да jе „непримерено да нас Британац убеђуjе да уђемо у EУ“.

Седница одбора настављена jе око 11.15, рекламирањем пословника о раду парламента. Иначе, радикали су током преподнева замерили Девенпорту што седи на месту председаваjућег, па шеф Делегациjе EУ у наставку седнице више не седи на том месту.

Лидер СРС Воjислав Шешељ jе „провоцирао“ Девенпорта, тражећи му броj телефона, како би могао да му „пребаци“ неку песму. Пауза у раду одбора одређена jе нешто пре 10 сати, како би посланици на пленарноj седници могли да гласаjу о неколико законских предлога.

Шешељ је рекао да Влада Србије понижава земљу али да посланици треба да заштите Парламет од понижења. Шешељ је објаснио да је понижавајуће да се у Народној Скупштини говори на енглеском језику да се матерјали посланицима достављају на страним језицима.

Шешељ је у једном тренутку рекао да Девенпорт хоће да троје његових најближих сарадника испорули Хагу.

– Немој ми тебе да испоручимо бре, да ли си ти нормалан – питао је Шешељ Девенпорта.

Немања Шаровић је у више наврата излазио за говорницу протествујући што Девенпорт седи на месту за председника одбора и тражио да он оде на галерију.

Девенпорт је све време ћутке слушао критике често погнуте главе, видно узнемирен због овакве ситуације.

Извор: Правда/Taнјуг