Издвајамо Србија

ШУТ-КАРТА: Расим лети из Владе, Маја Гојковић нови министар?

Министар трговине, туризма и телекомуникација и лидер СДПС Расим Љајић највероватније ће бити смењен с тог места, а биће му понуђена функција председника Скупштине Србије, пише Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је, између осталог, наговестила и шефица парламента Маја Гојковић кад је изјавила да би она „била добар министар“, а да би се Љајић добро сналазио на челу Скупштине.

– Можда бих ја била добра министарка, а не знам, Расим Љајић или Ивица Дачић добри председници Скупштине – изјавила је она.

Извор тврди да ће место председника парламента ускоро бити понуђено Љајићу.

– Предвиђено је да Љајић напусти место министра, а да се Гојковићевој понуди његова функција, тачније да се ротирају – објашњава извор.

Међутим, Љајић очигледно није одушевљен том идејом, а у изјави каже да неће ни да чује за тако нешто:

– Био бих очајан председник Скупштине, у лудници бих завршио после недељу дана! У оваквом сазиву парламента, с оваквим псовкама, овом атмосфером која је тамо створена, овом пљувачином, стварно бих у лудници завршио. Мислим да Маја то одлично ради и уопште не карикирам кад то кажем. У овој атмосфери, под оваквим околностима… Она се добро држи.

На питање да ли то значи да у Скупштини седе „луди људи“, одговара да није тако.

– Ма не, него сам ја ваљда осетљив, од нервирања бих завршио у лудници, али најозбиљније – објаснио је потпредседник Владе.

Упитан да ли би прихватио да постане председник Скупштине уколико му премијер Александар Вучић то понуди, Љајић тврди да не би.

– Ма не, никад то не бих прихватио! Мислим да је Маја то метафорички рекла. Ја нисам за то место – категоричан је Љајић.

Гојковићева била два пута у Влади

1998-1999. била министар без портфеља у Влади Србије

1999-2000. била потпредседник Владе Савезне Републике Југославије

Бранко Радун: Маја тешко подноси стрес

Политички аналитичар Бранко Радун сматра да Гојковићкине изјаве личе управо на могуће промене у Влади:

– Делује да је Маји Гојковић све ово неподношљив стрес у Скупштини. То што она неког нуди или препоручује може да значи и да најављује неке промене у Влади. Љајић не би прихватио њену позицију, јер је министар ипак министар који има ресурсе, људе, активнија је функција.

Извор: Курир