Издвајамо Регион

СИНЂЕЛИЋ ИСПОРУЧЕН ПОДГОРИЦИ: Ухапшен главни осумњичени за покушај тероризма у Црној Гори!

Један од организатора групе осумњичене за припремање терористичких напада у Црној Гори Александар Синдјелића, који је био недоступан црногорским државним органима, ухапшен је и налази се у затвору Спуж код Подгорице, објавила је данас подгоричка штампа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Синдјелић је по писању „Вијести“ у затвору код Подгорице завршио под сумњивим околностима, док „Дневне новине“ наводе да је он „у највећој тајности“ ухапшен пре два дана у Београду и да је у вечерњим сатима „под специјалним мерама безбедности, летелицом црногорских државних органа доведен у Подгорицу“.

„Вијести“, медјутим, цитирају саговорника из Завода за извршење кривичних санкција који указује да се „нико званично није огласио“ поводом хапшења, те да је „највероватније посреди договор измедју њега и оних који руководе овом истрагом“.

„Да је ухапшен у Србији не би могао овако експресно бити изручен Црној Гори, већ је највероватније сам дошао након договора да признањем ‘појача‘ доказе тужилаштва“, казао је саговорник „Вијести“.

Сидњелић се заједно са пензионисаним генералом, бившим шефом српске Жандармерије Братиславом Дикићем, сумњичи за покушај терористичког напада у Црној Гори током изборног дана 16. октобра.

Он је до пре неколико дана био недоступан надлежним органима, али се по писању медија, огласио преко портала „Србија Данас“ и рекао да није у бекству, већ да се налази у Београду, те да у Црној Гори није био од 2002. године.

Подгорички медији су раније објавили да је он прошле недјеље саслушан у Београду по налогу црногорског специјалног тужиоца.

Од ухапшених 20 држављана Србије, 14 их је у затвору у Подгорици, а шесторо је пуштено на слободу. Синдјелић се заједно са Дикићем и Кристином Христић сумњничи за „тероризам у покушају“, док се остали сумњиче за организовање криминалне групе.

Покушали смо да ступимо у контакт са осумњиченим СИнђелићем, али његов телефон је био недоступан. Такође, из адвокатске канцеларије ДИкићевог адвоката рекли су нам да до четвртка он неће давати изјаве.

Извор:Србија Данас