Издвајамо Србија

СИНЂЕЛИЋ ЖЕСТОКО ОПТУЖИО БЕРИЋА: Херој Новорусије му одмах одговорио! (ВИДЕО)

Покушај атентата на црногорског премијера Мила Ђукановића блиско је повезан са оружјем које је пронађено у Јајинцима и у Новом Београду, а које је, како се претпоставља, било намењено за убиство премијера Србије Aлександра Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је, како “Aло!” сазнаје, српским истражним органима изјавио сведок Aлександар Синђелић, који је детаљно испитан у Београду пре него што се нашао у истражном затвору у Црној Гори. Синђелић је као организатора убиства српског премијера именовао добровољца Дејана Берића, једног од најопаснијих снајпериста који се на страни проруских снага бори у Украјини.

– Берић је један од вођа српских добровољаца који на страни проруских снага ратују у Украјини. Ради се о врло опасном човеку који одржава блиске везе са патриотским круговима у Русији, али и у Србији. Истражни органи тренутно проверавају његово кретање, као и кретање људи који су му блиски. Испитује се буквално сваки траг, па и оно што је изјавио Синђелић који је такође био ангажован као добровољац у Украјини.

Сазнања “Aло!” је потврдио и подгорички дневни лист “Дан”, који такође тврди да се Син­ђе­лић до­бро­вољ­но ја­вио ис­тра­жним ор­га­ни­ма Ср­би­је да са­оп­шти по­дат­ке о слу­ча­ју “Ја­јин­ци” и о пра­ће­њу пре­ми­је­ра Ву­чи­ћа.

Како наводи овај подгорички лист, пре не­го што се до­бро­вољ­но пре­дао ту­жи­ла­штву Цр­не Го­ре, он је у Бе­о­гра­ду ис­при­чао ко су љу­ди ко­ји су у дужем вре­мен­ском пе­ри­о­ду посма­тра­ли ста­но­ве срп­ског пре­ми­је­ра и ње­го­вог бра­та Aн­дре­ја Ву­чи­ћа у Но­вом Бе­о­гра­ду.

Извори „Aло!“ подсећају да се прошлог викенда на појединим домаћим порталима појавила вест да је српским обавештајцима познат идентитет ових људи и да је у току потрага за њима, али да се сумња да су они, по­сле откривања „ре­но мегана” пу­ног оруж­ја у га­ра­жи у Но­вом Бе­о­гра­ду, на­пу­сти­ли Ср­би­ју.

Ми­ни­стар уну­тра­шњих по­сло­ва Не­бој­ша Сте­фа­но­вић из­ја­вио је ра­ни­је да је МУП до­шао до но­вих са­зна­ња ко­ја ука­зу­ју ода­кле је мо­гло да бу­де пре­ба­че­но оруж­је пронађено у бли­зи­ни по­ро­дич­не ку­ће пре­ми­је­ра Ву­чи­ћа у Ја­јин­ци­ма и у Но­вом Београду.

– До­шли смо до озбиљ­них за­кљу­ча­ка ко­ји ука­зу­ју на не­што што ми ми­сли­мо да мо­же да бу­де је­дан од пра­ва­ца ко­ји смо ра­ни­је ели­ми­ни­са­ли, да је оруж­је оста­вље­но ту да би га не­ко про­нашао. Си­ту­а­ци­ја у ве­зи са це­лим слу­ча­јем ни­је на­ив­на – ка­зао је Сте­фа­но­вић. Он је до­дао да се МУП не огла­ша­ва јер је у то­ку озбиљ­на ис­тра­га.

– Хо­ће­мо да јав­но­сти пре­зен­ту­је­мо ко­на­чан ре­зул­тат и на­да­мо се да ће­мо при­ве­сти од­го­вор­не осо­бе. Ве­ру­јем да пра­вац у ко­ме са­да иде ис­тра­га мо­же да бу­де истина“, ре­као је Сте­фа­но­вић.

У медијима је већ објављено да су на­шим слу­жба­ма до­ста­вље­ни до­пи­си у ко­ји­ма се наво­ди ко је „за­ду­жи­вао” рат­ну опре­му ко­ја је про­на­ђе­на у Ја­јин­ци­ма. За не­ке од комада на­о­ру­жа­ња ни­је би­ло мо­гу­ће да се утвр­ди по­ре­кло јер су из­бри­са­ни се­риј­ски броје­ви, а за по­је­ди­не се сма­тра да су укра­де­ни из вој­них скла­ди­шта. Та­ко­ђе, безбедња­ци су до са­да узе­ли из­ја­ве и ДНК узор­ке од око 200 осо­ба за ко­је је пре­ко ба­зних ста­ни­ца мо­бил­не те­ле­фо­ни­је утвр­ђе­но да су би­ле у Ја­јин­ци­ма у да­ни­ма пре прона­ла­же­ња па­кле­ног то­ва­ра.

Одговор Дејана Берића

На свом Фејсбук профилу, херој Новорусије Дејан Берић одмах је одговорио на ове оптужбе и открио њихову позадину.

Хронологија догађаја:

– 16. 10. на дан избора у Црној Гори ухапшена група од 20 српских држављана који су оптужени за тероризам

– 30. 10. око 16 часова у шуми у Јајинцима пронађени су зоља, четири ручне бомбе и више од 100 комада муниције

– 1. 11. у вечерњим часовима у гаражи у Новом Београду пронађени су аутомобил “меган”, “хеклер” и два пута по 200 грама експлозива “тротил” са детонатором

– 6. 11. Синђелић сведочио пред српским истражним органима

– 9. 11. саслушан у истражном затвору у Спужу

За убиство Мила било ангажовано 500 људи

Aлександар Синђелић на саслушању у Истражном затвору у Спужу до детаља је испричао како је са Братиславом Дикићем организовао криминалну групу која је припремала нереде после избора у Црној Гори 16. октобра – да убије Мила Ђукановића и насилно преузме власт у Црној Гори. Пред истражитељима је признао да је окупио људе и обезбедио им војну и полицијску опрему која би им послужила да се 16. октобра увече што брже и сигурније домогну зграде Скупштине. Наводи се да су Синђелића ангажовала двојица руских националиста која су руководила читавом организацијом, за коју истражитељи верују да је у њу било укључено 500 људи. Руси су, наводно, тражили од Синђелића да врбује чланове криминалне организације, спремне да изазову нереде, пуцају на грађане и ликвидирају Ђукановића.

Синђелић убио двојицу војника

Да Синђелић није уопште наивна особа, сведоче и сазнања “Aло!” да је у војном затвору у Нишу робијао због убиства два војника.

– Синђелић има дијагнозу да је психички озбиљно поремећен, а стекао ју је нешто после 2000 године, када је у касарни убио два војника зато што су га психички малтретирали. Осуђен је на седам година, од којих је одлежао укупно три, након чега је пуштен на слободу – тврде извори “Aло!”.

Aлек­сан­дар Син­ђе­лић је про­шле не­де­ље под не­раз­ја­шње­ним окол­но­сти­ма сти­гао у Цр­ну Го­ру, где се сум­њи­чи за те­ро­ри­зам у по­ку­ша­ју.

Пре­ма до­ступ­ним ин­фор­ма­ци­ја­ма, он се до­бро­вољ­но пре­дао, а спе­ку­ли­ше се да је у Под­го­ри­цу сти­гао вла­ди­ним ави­о­ном.

Тре­нут­но је у пре­го­во­ри­ма са спе­ци­јал­ним ту­жи­о­цем Ми­ли­во­јем Кат­ни­ћем да при­зна кривицу за де­ло ко­је му се ста­вља на те­рет.

Извор: alo.rs/Ослобођење