Издвајамо Србија

СИНЂЕЛИЋ: ЗНАМ КО ЖЕЛИ ДА УБИЈЕ ПРЕМИЈЕРА! Истражитељима познати детаљи покушаја атентата на Вучића!

Синђелићево сведочење потврђује и полицијски полиграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осумњичени за тероризам у Црној Гори Александар Синђелић, звани Синђа, пре него што се добровољно предао црногорским властима, на саслушању у Београду одао је имена организатора покушаја атентата на српског премијера Александра Вучића, пише подгорички Дан.

Синђелић је српским истражитељима до детаља испричао одакле је новац дошао и оружје за ликвидацију Вучића, ко је и када пратио премијера Србије и чланове његове породице.

Да је Синђелић говорио истину, потврдио је и полиграф, а недавно је и премијер Александар Вучић рекао да је једна особа прошла полиграф.

Александар Синђелић се добровољно јавио истражним органима Србије да саопшти податке о случају оружја нађеног у близини породичне куће Вучићевих у Јајинцима и у гаражи на Новом Београду, као и о праћењу премијера. Пре него што се добровољно предао тужилаштву Црне Горе, он је у Београду дао изјаву о свим својим сазнањима и никакве повластице није тражио, пише лист.

Синђелић је наводно открио идентитет организатора атентата, након чега су обавештајци кренули у потрагу за њима. Сумња се да су одмах након проналажења оружја на Новом Београду атентатори побегли из Србије.

Криминолог Марко Ницовић за Српски телеграф каже да након оваквог сведочења Синђелић није смео да буде пуштен.

– Синђелић није смео да се преда црногорским властима све док се не похапсе они који су пратили и покушали да убију премијера Александра Вучића. Ако је тачно што је рекао полицији на полиграфу, она је морала да га задржи у земљи до окончања процеса – забринут је Ницовић.

Сличног мишљења је и стручњак за тероризам Добривоје Радовановић.

– Чврсто верујем да је живот премијера Александра Вучића био у озбиљној опасности и даје планиран напад на њега и чланове његове породице, као и да се иза свега тога крије подземље. Очигледно је да је Синђелић део тога, каже Радовановић и додаје:

– Не сумњам да су људи који се стоје иза тог покушаја одавно побегли, јер се из Србије може побећи за непуна два сата. Сигурно су се сакрили тамо где су унапред обезбедили подршку, а то су у овом тренутку БиХ, Црна Гора, Косово и Бугарска, која је врло јаку криминалну мрежу.

Извор:Србија Данас/Информер