Издвајамо Регион

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА ХРВАТСКЕ ВЛАДЕ: Злочинац Готовина опет на власти – ругају се мртвим Србима и Олуји!

Хрватски генерал у пензији Анте Готовина именован је данас за посебног саветника потпредседника владе и министра одбране Дамира Крстичевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То именовање је уочи данашње седнице Владе Хрватске у Вуковару, на предлог министра одбране, потписао премијер Андреј Пленковић, пренели су загребачки медији.

Према писању „Вечерњег листа“, Готовина ће формално бити задужен за систем Домовинске сигурности, али ће према потреби бити ангажован и за остала питања везана уз обрану и безбедност.

Готовина је тражио да тај посао обавља без финансијске накнаде без обзира што има право на накнаду за ту функцију, преноси портал овог листа.

Генерал Анте Готовина досад је избегавао политички ангажман.

Хашки трибунал ослободио је у новембру 2012. године Готовину одговорности за ратне злочине над српским становништвом током и после војно – полицијске акције Олуја у августу 1995. Тиме је срушена првостепена пресуда по којој је Готовина био осуђен на 24 године затвора.

Вулин: Увреда за жртве „Олује“

Избор бившег хашког оптуженика Анте Готовине за саветника Владе Хрватске за националну безбедност је увреда за све протеране Србе и жртве Олује, оценио је вечерас министар Александар Вулин. „Ако је Готовина хрватски допринос миру у свету и визија безбедности, онда сви имамо разлог за бригу“, рекао је Вулин за Тањуг.

 

Извор: Танјуг