Србија

СТЕФАНОВИЋ ОПЛЕО ПО ЈАНКОВИЋУ: ЈАНКОВИЋ ЗЛОУПОТРЕБИО СВОЈУ ФУНКЦИЈУ

Фото: Јутјуб
Небојша Стефановић рекао је синоћ да су, иако има још до председничких избора, поједини већ почели кампању, а да су неки злоупотребили функцију у ту сврху као заштитник грађана Саша Јанковић.
Све време се бави политиком, месецима уназад, неколико месеци се само бави политиком, политичким деловањем и сад имамо коначно и ту кандидатуру за председника“, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић коментаришући позив 100 јавних личности Јанковићу да се кандидује за председничке изборе.

Он је за ТВ Пинк рекао да листа личности које су потписале тај позив и није ништа ново „пошто је то истих 100 личности од Борке Павићевић, до Жарка Јокановића“ који већ годинама подржавају различите кандидате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нема ту ништа спектакуларно ново“, додао је, али и навео да је то све у реду и да је то њихово право, да је то демократија…

Међутим, рекао је Стефановић, још увек немамо расписане било какве председничке изборе, ти избори нису ни на видику и има још месеци пре него што се распишу, а имате ситуацију да кампања почиње, „да су неки кандидати све спремили, просто читаве организације“.

Како је додао, има неколико фаза у том процесу, наводећи да је прво била серија бесмислених питања још пре годину дана – хоћете ли се ви кандидовати, као и да су уследили одговори да неће, јер раде неке друге послове или да није време да се изјашњавају…

„Затим кажу сваке недеље да се они неће бавити тиме, а уствари се баве тиме, то су ти политички трикови које они користе“, додао је Стефановић који је и потпредседник СНС.

Онда имате другу фазу, наставио је Стефановић, да их одређене групе, као што је сада случај, кандидују, „а тобож су изненађени тим изненадним кандидатурама које су сами припремили, и формуларе и обрасце, само су ови људи потписали“.

„Захвални су зато што се неко ето сетио да их кандидује, али ето они се и даље не баве тиме и наравно све време је брутална злоупотреба функције, мислим конкретно и на Сашу Јанковића и злоупотребу функције заштитника грађана“, додао је Стефановић.

Како је рекао, сада је ситуација та да неки већ имају целу организацију, вероватно поделили и функције, „пошто је скоро сигурно они ће победити само још да људи изађу да гласају“ и додао и да се поставља и питање „како то да највећа странка, да Александар Вучић нема још кандидата“.

„Рећи ћу вам зашто. Зато што радимо. Док Вучић обилази Србију од општине до општине, док отвара фабрике, нова радна места, иде у свет бори се за то да доведе инвеститоре, мучи се да то уради, неки се само баве политиканством. То је разлог“, подвукао је Стефановић.

Извор: Танјуг