Србија

СТРАТЕГИЈА ДС ЗА ИЗБОРЕ: ШУТАНОВАЦ прети са 32.000 људи!

Демократска странка већ следећег месеца почиње са припремом стратегије за предстојеће председничке изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Демократе су у те сврхе ангажовале око 32.000 активиста, а Ало! ексклузивно открива све детаље њихових планираних активности.

Интересантно је да су демократе читаву изборну стратегију направиле у сарадњи са Социјалдемократском партијом Немачке, са којом имају блиску организационо-техничку сарадњу, јер су заједно у Председништву Партије европских социјалиста.

– Немачки СДП већ дуже време блиско сарађује са нашим демократама, па су им тако и пред ове председничке изборе помогли да се што боље припреме, и организационо, и технички. Тако су претходних недеља, током неколико састанака, заједно направили план контроле избора и припремили списак од 32.000 активиста. То је после неколико година прво озбиљно ангажовање активиста када је реч о ДС-у – открива наш добро обавештен извор.

У документу „Први ватрени обруч за контролу избора 2017“ садржан је план свих активности које ће од јанура до априла демократе предузети како би локалне организације ДС-а што квалитетније реализовале предизборне и изборне активности.

– Најпре ће се одржати 24 састанка по окрузима са председницима општинских одбора странке, шефовима изборних штабова и члановима који су задужени за контролу избора, а све како би се са њима што детаљније разрадила стратегија. Тада ће бити одабрани и окружни координатори контроле избора, као и по два човека за свако изборно место. Следи обилазак двадесетак градова како би се укратко дале инструкције о контроли избора – наводи наш саговорник.

Следи обука чланова, припрема изборног материјала, организовање гласања, финансирање изборне кампање, комуникација и координација са изборним штабовима.

– План је разрађен до детаља, па је тако јасно дефинисано и да план квота за број потписа по локалним организацијама треба да буде донет најкасније до краја јануара 2017, као и да се морају обезбедити судски оверивачи, али и да се направи база сигурних потписника – наводи наш извор.

Извор: Ало