Издвајамо Србија

СУЂЕЊЕ СИНУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА, ПОЈАВИО СЕ СВЕДОК КОЈИ ЈЕ ПРВО ЗВАО ПИНК: „Девојка прешла улицу на црвено за пешаке“

СВЕДОК Далибор Петровић јуче је у наставку суђења Александру Митровићу (23), сину власника Телевизије Пинк Жељка Митровића, оптуженом за изазивање несреће у којој је настрадала Андреа Бојанић (17) изјавио да је девојка прелазила улицу кад је на семафору било црвено светло за пешаке. Навео је и да је по преласку разделног острва кренула укосо ка аутобуској станици у Устаничкој улици и да тада није више била на пешачком прелазу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај сведок је казао да није видео да према њој иде возило, јер да јесте, сигурно би викнуо, покушао да некако спречи несрећу. Према његовим речима, Андреа није трчала, већ је нормално ходала.

– Видео сам кад је ауто ударио, али не знам којом се брзином кретао – рекао је Петровић. – Девојка је летела. Био сам у шоку, почео сам да се тресем.

На питање пуномоћника породице покојне Андрее, адвоката Саше Петровића, да ли је звао Хитну помоћ или полицију, овај је казао да није, јер је био истраумиран, додајући да је на тој страни улице било људи.

– Ви нисте били на увиђају? Како сте се појавили као сведок – упитао је адвокат Петровић.

– Сутрадан, кад сам устао и на ТВ чуо шта се десило позвао сам редакцију Телевизије Пинк. Рекао сам им да сам очевидац догађаја, оставио сам им своје податке, након тога ме је звала полиција.

Адвокат Петровић је инсистирао на томе да сведок каже где је живео на Коњарнику, пошто је на почетку претреса казао да је дуго времена живео у овом београдском насељу.

– Зашто ми постављате такво питање – реаговао је сведок.

На опаску Саше Петровића зашто је звао баш Пинк, а не РТС, сведок је казао:

– Имам право да зовем кога хоћу и да гледам телевизију коју желим.

Митровићеви браниоци су реаговали, говорећи да се пуномоћник бави инсинуацијама, након чега је уследила краћа расправа међу њима, коју је прекинула судија.

Она је затим сведоку предочила његов исказ из истраге у којем је навео да је Андреа на другом делу пешачког прелаза ишла право пет-шест корака, а затим кренула улево, али и да је и даље била на пешачком прелазу.

– Сада стварно не могу да определим да ли је била на пешачком прелазу или не, јер сам био на другој страни улице – казао је сведок.

Према тврдњама тужилаштва, Митровић је 18. јула 2013. године возећи џип из правца Булевара краља Александра према улици Војислава Илића, брзином већом од 81 километар на сат, на пешачком прелазу ударио Андреу. У том тренутку било је зелено светло за возаче. Од силине ударца, она је одлетела 29 метара. Митровић је наставио да вози, а полицији се пријавио неколико сати касније.

СРЕДЊИ ПРСТ

БРАНИЛАЦ Александра Митровића, адвокат Миленко Милосављевић, у тренутку кад је сведок одговарао на питања, узвикнуо је да се саветник кога је ангажовало Тужилаштво непримерено понаша.

– Показао ми је средњи прст – казао је Милосављевић.

На то је саветник одговорио да не зна о чему то адвокат прича.

 

Извор: Новости.рс