Издвајамо Свет

СВАКА ЧАСТ! ТРАМП СЕ ОДРИЧЕ 400.000 ДОЛАРА: Имаћу годишњу плату од једног долара, не бих ни то, али морам!

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп изјавио је у интервјуу у емисији „60 минута“ америчке ТВ мреже Си-Би-Ес да неће примати плату, осим једног долара годишње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Никада нисам то коментарисао, али одговор је не. Мислим да, по закону, морам да примим један долар, дакле примаћу један долар годишње“, рекао је Доналд Трамп.

Трамп је потом упитао новинарку која га је интервјуисала колика је годишња плата америчког председника, тврдећи да он то не зна. Лесли Стал му је одговорила да се „одриче 400.000 долара“.

„Не, нећу да примам плату. Нећу да је примам“, узвратио је нови шеф Беле куће.

Трамп је у том интервјуу изјавио и да планира да одмах депортује између два и три милиона имиграната који немају документа за боравак у САД.

„Оно што ћемо учинити јесте да ћемо протерати особе које су криминалци и имају криминални досије, чланове банди, дилере дроге, много тих људи, вероватно два милиона, а могло би да буде чак и три милиона, протераћемо их из наше земље или ћемо их затворити. Али протераћемо их, они су овде илегално“, казао је Трамп у одломку интервјуа постављеном на сајту те телевизије.

Он је додао да ће, када америчка граница буде „осигурана“, званичници задужени за имиграциона питања почети процес „одређивања“ у вези са преосталим имигрантима који немају документа за боравак у САД.

„Након што граница буде осигурана и након што се све нормализује, ми ћемо се одредити у вези са људима о којима они говоре, а који су сјајни људи, они су сјајни људи, али ми ћемо се одредити у вези с тим. Али пре него што се одредимо… веома је важно, ми ћемо осигурати границу“, навео је новоизабрани амерички председник.

Упитан да ли планира да изгради зид дуж границе САД и Мексика, што је био предлог који је био у центру његове предизборне кампање, Трамп је одговорио „да“, али и додао да би поред зида ту могло да буде „делимично и жице“, у складу с оним што су републикански представници у Конгресу предлагали.

„За одређена подручја ја бих то, али за одређена подручја зид је прикладнији. Ја сам веома добар у томе, то се зове градња“, рекао је Трамп.

 

Извор: Ртс.рс