Издвајамо Србија

СВАКА ЧАСТ ВУЧИЋУ! После 131 године рада „Неопланта“ напушта фарме и продају свежег меса!

ОДЛУКА новосадске „Неопланте“ да напушта фарме и продају свежег меса, после 131 године рада, изазвала је велико изненађење. У тој компанији кажу да је то само привременог карактера и да само желе да консолидују редове и подигну конкурентност у ономе у чему су најбољи. А то је производња месних прерађевина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током претходних година тржишни услови у месној индустрији значајно су се променили, а да бисмо наставили са даљим развојем, донета је стратешка одлука да привремено изађемо из фармског бизниса и трговине и продаје свежег меса – изјавили су за „Новости“ у новосадској компанији „Неопланта“. – Желимо да створимо предуслове за даље инвестиције, још боље услове рада и стабилност.

Компанија, како наводе, има план да у наредном периоду кроз инвестиције подигне конкурентност у прерађивачким областима пословања, а за то нам је неопходно време и привремено заустављање пословних активности у овим организационим целинама.

– У међувремену, наставићемо да развијамо сегмент у коме смо најбољи и препознатљиви, а то је производња прерађевина, да јачамо нашу лидерску позицију у Србији и региону – истичу у „Неопланти“. – На том путу, „Неопланта“ ће наставити да послује у саставу „Нелта“, уз пуну подршку свих чланица „Нелт групе“.

ТРАДИЦИЈА

„Неопланта“ је у власништву „Нелта“ од 2007. године, а производња меса и месних производа у погонима ове индустрије меса почела је 1885. године.

 

Извор: Новости/Србијаданас