Издвајамо Србија

ТАБЛОИД: Врх српске полиције пружа заштиту нарко групама сакривеним иза навијача „Партизана“

Фото: Јутјуб

Непосредно пред закључење овог броја Магазина Таблоид, редакција је примила писмо у коме се износе детаљи о насиљу које се изнутра и споља спроводи над фудбалским клубом „Партизан“, са посебним освртом на то ко и како је опљачкао клуб и ставио га у руке савезу криминална и политике……

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Протеклих недеља поново смо сведоци инцидената које изазивају хулигани и то не на трибинама као што је обично случај, већ су се туче, нереди, малтретирање чланова управе клубова, фудбалера, преселили на улице града. Представници власти се повлаче се пред хордом насилника и хулигана, питање је зашто?

Последњи пример коме смо присуствовали је брутално пребијање у сред дана, пред бројним сведоцима и камерама члана обезбеђења директора ФК Партизан. Цео случај се завршио привођењем тројице актера пребијања, где су двојица задржана у притвору а трећи експресно ослобођен. Претпоставка је да ће се и остала двојица нагодити са тужилаштвом што отвара питање за кога и у чијем интересу раде хулигани са трибина?

Један од такозваних вођа навијача Партизана је и Ненад Вучковић звани Вучко. За њега се тврди из добро обавештених извора, да је спона између актуелних полицијско-политичких кругова и јужне трибине. Наиме, Вучко је активни припадник Војске Србије тј. лице које прима плату из буџета државе. Ово га је својевремено у полицијским круговима препоручило да може да буде одличан „убачени елемент“ међу навијаче, који ће лако придобити њихово поверење тако што ће им решавати ситне проблеме које имају са законом. Он је сматрао да ће тако лако држати трибину под контролом а свако ко није хтео да се стави под Вучкову контролу био би „случајно“ привођен од стране полиције и следиле су му разне намештене пријаве за нереде, диловање наркотика и слично.

Вучковић је експресно убачен у скупштину ФК Партизан испред навијача (укупно их је 5) иако никакве заслуге на трибини није имао! Константно је водио хајку против навијача који би за Партизан и живот дали јер је знао да не заслужује место које је добио као „тастер“ полиције. Као члан скупштине 2014. године, здушно је подржао Зорана Поповића у избору за председника ФК Партизан и за ту услугу добио 100.000 евра које је поделио са пар својих колега. Сви смо касније били сведоци колико је Зоран Поповић оштетио Партизан за више милионске износе.

Сем одређених полицијских кругова, иза Вучка су стали и појединци из криминогене средине на трибини, пре свих Александар Станковић звани „Сале Мутави“, познати осуђивани дилер наркотика са јужне трибине, који је и главни актер пребијања члана обезбеђења директора ФК Партизан. Без њега Вучковић не би успео да тако лако застрашује своје противнике. Вучко је такође покушао у протекле две године да стави и фудбалере Партизана под своју контролу тако што би им пружао менаџерске услуге. Ту је налетео на велике и нимало наивне играче у овом бизнису, па је морао да се повуче и живи од потказивања „колега са трибине“ и новца који му је даје Сале Мутави од диловања наркотика.

Као главна особа из врха полиције која пружа заштиту Вучку и његовој екипи спомиње се чувена Дијана Хркаловић, секретар Управе криминалистичке полиције, којој Вучко редовно подноси рапорт. Више пута су виђени у „Терминалу“, познатом београдском бару где су вечерали и размењивали информације.

Наравно иза целе ове криминалне структуре стоје отац и син тј. Војислав и Новак Недић који покушавају да ставе пословање ФК Партизан под своју контролу. Осетили су да Зоран Поповић и пре њих Драган Ђурић нису извукли све из клуба и да су ту остале још десетине милиона еура који пре свега продајом играча и даљим задуживањем могу да се извуку на њихове приватне рачуне. Направили су спрегу самозваних вођа навијача, пара-полицијских структура и политике у којој се Новак налази као најближи сарадник премијера и то експлоатишу на најбруталнији начин.

Ко ће им стати на пут, питање је за верне навијача Партизана, који су тренутно само неми посматрачи онога што се припрема од стране такозване „црно-беле фамилије“ а иза којих нажалост иза којих стоји клан Недића.

С поштовањем,

„Истражни органи“

Таблоид