Издвајамо Србија

ТАДИЋ: „ЧЕДА ХОЋЕ ВЛAСT CA ВУЧИЋЕМ“! Јовановић одговара: „Рушиш ме са Шешељом“!

Председник СДС Борис Тадић сматра да опозиционе партије не би требало да са ДСС и ЛДП уговарају заједнички наступ на председничким изборима јер је, како тврди, тим странкама циљ сарадња са СНС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оне странке које мисле да сада или после избора могу сарађивати на локалном нивоу са СНС, што се мене тиче, не долазе у обзир за заједнички наступ на председничким изборима. Ја ћу се консултовати и даље, али у овом тренутку не видим разлог да позовемо ДСС, јер он очигледно жели да колаборира с владајућом странком. Видим, на моју велику жалост, то исто понашање и код ЛДП – поручио је Тадић, који ове недеље намерава да организује састанак опозиције.

Поводом Тадићеве изјаве, Либерално-демократска партија се огласила сапштењем у ком је оцењено да су критике лидера СДП „неодговорне, штетне и неискрене“.

Такође, у ЛДП тврде да их у исто време нападају и Шешељ, и Дачић, и Тадић, и Радуловић, „који су више сарађивали међусобно него ЛДП, који никада са њима ништа није ни имао“.

– Тадић зна колико је лакше нападати ЛДП са Шешељем и Дачићем него нас подржати када бранимо дигнитет Србије, штитећи амбасадора Европсек уније, како од десничара, тако и од странака данас блиских Тадићу. Зато нека сада ћуте, као што су ћутали у петак – поручује Либерално-демократска партија.

Извор: Курир