Занимљивости Издвајамо

ТАЈНИ ДОСИЈЕ ЦИА: Ево шта све могу људи са натприродним способностима… (ВИДЕО)

Дубоко у архивама, у граду Лангли, крију се тајни документи о телепатији, екстрасензорној перцепцији и другим парапсихолошким феноменима. Недавно објављени документи ЦИА о истраживању парапсихолошких феномена наслућују да би неки феномени могли бити и доказани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Документи су објављени тек након захтева за скидањем ознаке тајности, а већина информација темељи се на кинеским истраживањима. Цео документ ЦИА познат је под називом “Хронологија скорашњих интереса и изузетним функцијама људског тела у Народној републици Кини” („Цхронологy оф Рецент Интерест ин Еxцептионал Фунцтионс оф Тхе Хуман Бодy ин тхе Пеопле’с Републиц оф Цхина“).

Издвојени су неки од најбитнијих закључака ЦИА.

Кинески научни часописи

Један важан кинески научни часопис, Зиран Зираки, 1979. године објавио је извештај о невизуалном препознавању, где су споменули неколико сведочанстава о невероватним људским подухватима.

Следеће године је исти часопис организовао парапсихолошку конференцију у Шангају, где је учествовало више од 20 истраживачких института и универзитета из свих делова света. 1981. године је утемељено стотињак институција, које би проучавали децу с посебним способностима. 1982. године је кинеска академија науке спонзорисала јавну конференцију у Пекингу.

Једини циљ била је расправа о људима с парапсихолошким способностима. Исте године откривен је Џанг Баошенг. Наиме, на једном универзитету комунистичке партије у Пекингу, десетине људи је тестирано како би покушали да открију има ли међу њима неки потенцијални телепата.

Већина истраживања била је негативна, али Баошенг је шокирао истраживаче. Показао је одређене парапсихолошке способности. Идуће године опет су га подвргли истраживању, али овог пута је чак 19 научника посматрало тестове на одељењу за физику учитељског факултета у Пекингу.

Показало се да Баошенг може да пребацује мале предмете из затворених резервоара/контејнера – само снагом ума. Шест месеци су научници пратили Баошенга и он је у неколико наврата комаде папира стављао у стаклену цев, а онда их вадио.

Тестове је поновио с малим инсектима. Неколико година касније, његове моћи снимљене су и камером. Наводно се на три сцене филма јасно види кретање пилуле кроз зидове стаклене цеви.

Специфичан експеримент

Један други документ ЦИА, под називом “Истраживање паранормалних способности за пробијање просторних баријера” („Ресеарцх Инто Паранормал Абилитy То Бреак Тхроугх Спатиал Барриерс“), доноси и опис једног специфичног експеримента у којем је Баошенг учествовао.

„Дрвени контејнер димензија 120x180x60 центиметара коришћен је као затворени резервоар. Листови папира с јединственим ознакама постављени су на горњу полицу. Баошенг је успео да извуче папире и врати их натраг у контејнер, који је остао читав и затворен све време. То показује да је чак и у великим посудама могуће пробити просторне баријере“, пише у документима ЦИА.

Амерички журнал кинеске медицине пренео је сличне невероватне приче, а међу њима најзанимљивија је она о Чулин Сун. Она је наводно могла да убрза раст семена.

Снагом свог ума наводно је могла да подстакне раст семена незамисливом брзином. У року од 20-ак минута би семе проклијало и пустило корење, дуго неколико центиметара.

Исти истраживачи пишу да је чак 180 пута Сун успешно приказала клијање семена и то само коришћењем снаге ума.

Погледајте и занимљив видео, који говори како да уз помоћ позитивних мисли промените свој живот

 

Извор: express.hr/Србија јавља