Издвајамо Свет

ТРАМП БЕСАН: Одлука ФБИ само потврђује да је Хилари Клинтон под заштитом нашег лоповског система!

Доналд Трамп (фото:ЈуТјуб)

КАНДИДАТ Републиканске партије за председника САД –  Доналд Трамп – изјавио је у Минеаполисуда његову супарницу, Хилари Клинтон, штити „лоповски систем“.

Говорећи о одлуци директора FBI Џејмса Комија да против Клинтонове не подиже оптужницу због скандала са слањем и примањем службене преписке преко приватних мејлова, републиканац је својим присталицама рекао:

„Морате схватити да имамо посла са лоповским системом и да је она (Клинтонова) под заштитом тог система“.

Истим поводом се огласио и спикер Представничког дома САД – републиканац Пол Рајан – и оценио да је Клинтонова као државни секретар довела у опасност државне тајне.

Актуелни председник САД Барак Обама – схватајући да победа Клинтонове није сигурна – обратио се ноћас посебно становницима Флориде и апеловао да гласају за њу и Демократску партију:

„Победићемо ако победимо на Флориди. Све што смо урадили за протеклих осам година – а изашли смо из два дуга рата и превладали светску економску кризу – биће бачено кроз прозор ако изгубимо на Флориди. Ваш избор је прост: на једној страни је најквалификованији кандидат за председника САД, а на другој – Доналд“.

Како је израчунао специјализовани сајт за стратешке прогнозе FiveThirtyEight, Клинтон води у државама које јој тренутно обезбеђују  272 електорска гласа. Али, ако реално изгуби у било којој од тих држава – она може изгубити све јер јој Трамп дува за врат или је испред ње у крајње важним државама као што су управо Флорида, Северна каролина, Охајо, Невада и Ајова.

Исти сајт тврди да су позиције Клинтонове знатно слабије од Обаминих позиција пре четири године јер је први црни председник САД тада имао 60 електорских гласова „вишка“.

А Клинтонова ће изгубити у најмање једној од држава у којима је 2012-те победио Обама.

 

Извор: факти.орг