Издвајамо Србија

ТРАМП ПРЕКО СКОТА ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИЈИ: Ево шта каже о политици САД према КОСОВУ… (ФОТО)

Америчка спољна политика се обично не мења, делом зато што је реч о великој земљи, рекао је Скот.

Кајли Скот (фото:Јутјуб)
Кајл Скот (фото:Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот рекао је јуче да не очекује промене у политици САД према региону након избора републиканског кандидата Доналда Трампа за новог америчког председника.

– Очекујем исту политику фокусирану на стабилност, регионално помирење и охрабривање земаља региона да наставе модернизацију и реформе ка чланству у ЕУ – рекао је Скот на панелу о резултатима избора у САД и сарадњи Србије и САД, који је организовала Америчка привредна комора.

Он је додао да за Србију то значи фокус на стабилност, напредак и економски раст и побољшање односа са суседима и нагласио да не очекује промену политике САД према независности Косова.

– Не кажем да је то немогуће, али нема индиција из Трамповог штаба – рекао је Скот и појаснио:

– Америчка спољна политика се обично не мења, делом зато што је реч о великој земљи.

Говорећи о америчким улагањима у Србији, Скот је рекао да инвеститори очекују стабилност и позвао српску владу да испуњава обећања, спроводи реформе и одржава макроекономску стабилност. Он је оценио да је Србија имала импресиван економски раст, много већи од предвиђеног, али је додао да је потребна деценија таквог раста да би Србија била тамо где треба да буде.

 

Извор: Танјуг/ Ослобођење/Курир