Занимљивости Издвајамо

У ОВОМЕ ЈЕ СУШТИНА: Ево зашто су најбољи људи баш они који су се највише напатили у животу…

Свака особа на свету има карте које су јој подељене на самом старту и са тим картама мора играти компликовану игру која се зове живот.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додељене су насумично, а о срећи зависе ваши гени, место где сте рођени, финансијске могућности ваше породице…Какве год вам околности живот пружи, ви сте ти који одлучујете да ли ћете бити жртве или они који преживљавају. Ви имате контролу над избором да ли свој живот учинити слатким или киселим.

Они који одаберу сладак живот, они који преживљавају, су најјачи.

„Најлепши и најбољи људи које познајемо су они који су доживели пораз, упознали патњу и губитак, борили се у сваком тренутку и пронашли пут из најтамнијих дубина. Ове особе знају да цене, осетљиве су и имају разумевања према другима. Живот им је дао искуства која су их напунила саосећањем, љубазношћу и дубоком емпатијом. Дивни људи се не рађају такви, они такви постају”, рекла је Елизабета Кублер-Рос, психијатар и ауторка из Швајцарске.

Љубазни људи доносе светло у свет зато што су изашли из мрака

У свету таме у којем су рођени, љубазни људи својом су позитивношћу осветлили животе других. Управо су њима додељене „несрећне“ карте попут лоше породичне ситуације или сиромаштва. Не само да су научили како да успеју у животу, научили су и како прећи преко лоших ствари и издићи се изнад њих.

Одгурнули су своје „штаке“ и некако постигли немогуће: потрчали су и достигли све оне који су имали више среће и боље околности.

Док су неки добили сет дивних оловака у боји, они су добили једну обичну, напола потрошену оловку са којом су обојили свој живот шареније и блештавије од осталих.

Љубазни људи воле најјаче јер су били највише повређени

Појединци које су бивши партнери повредили или преварили више ће и боље знати волети свог будућег партнера. Они знају како је то кад нечије срце пукне и како га залепити и поправити. Они никада никоме не желе приуштити искуство какво су сами доживели.

Љубазни људи су на тежи начин научили да су лични недостаци прилика за раст и развој

Више је него могуће да су љубазни и драги људи некад били песимисти. С временом су научили да из песимизма нема раста. Схватили су да је свака ствар која их је попут тега вукла доле уствари још једна степеница на путу према остварењу снова.

Можда их је баш то што су се морали носити са братом алкохоличарем научило емпатији и стрпљењу да помогну зависницима. Многи терапеути су у раној доби научили како се повезати са онима који пате. На тај начин, љубазни људи из живог песка граде стазу ка успеху.

Љубазни људи не желе да други пате онако како су патили они

Деца знају бити окрутна и задиркивати друге због пегица, клемпавих ушију или бубуљица. Особе које знају како је то кад их неко мучи и злоставља не желе другима нанети такву бол. Љубазност и доброта у човеку произлазе из окрутности коју је доживео.

Уместо да ту агресију преноси на друге, љубазна ће особа прекинути зачарани круг и комплиментима одговорити на злостављање.

Љубазни људи помажу другима да преживе и постану боље особе

Овакве се особе могу носити са било каквом ситуацијом коју им живот спреми. Знају да могу преживети све зато што имају искуства с преживљавањем. У трци живота људи обично гледају право испред себе и не обазиру се на друге „такмичаре“. Они заиста љубазни међу нама бодре своје пријатеље, познанике, колеге и породицу.

Мотивишу друге да трче заједно са њима, деле своје имагинарне боце воде и енергију са свима који су им у близини. Постану особе које су за друге спремне учинити све и помоћи им кад запне, онакве особе какве нису имали уз себе кад им је било најгоре.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Београд.ин