Издвајамо Србија

УБИЦЕ ДОШЛЕ У СРБИЈУ ПРЕКО ДРИНЕ: Атентатори на премијера Вучића послати из Босне?!

Полиција трага за особама које су последњих неколико дана ушле у Србију из БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пронађен ДНК три особе на оружју откривеном код куће премијера. Полиција трага за особама које су последњих неколико дана ушле у Србију из БиХ.

Истражни органи су на оружју које је пронађено у непосредној близини куће премијера Вучића пронашли ДНК трагове три особе. То још није од пресудне помоћи у истрази, пошто ДНК тих особа нема међу неколико хиљада биолошких трагова у полицијским базама. Због тога се претпоставља да су особе које су донеле цео арсенал дошле са оне стране Дрине и истрага је фокусирана на то ко је и са каквим намерама последњих дана ушао у Србију. Да се сумња да су људи опасних намера у Србију дошли из иностранства, потврдио је и сам премијер Вучић, који је јуче рекао да онај који је оставио оружје „зна да зоља није праћка, па би бар нешто обрисао“.

Или да није на територији одређене земље, па му је свеједно шта ће да остане, јер не можете да уђете у траг ДНК – додао је Вучић.

Вучић је исказао бојазан да ће се тешко открити ко су лица одговорна за доношење оружја у близини његове куће у Јајинцима.

– Верујем службама и држави Србији, али плашим се да ћемо тешко открити ко су лица која су ту донела оружје и у које сврхе је донето – рекао је Вучић јуче у Хамбургу.

Сумње да су атентатори дошли из Босне потврдио је и Драган Мектић, министар безбедности те земље, који је истакао да истражни органи БиХ интензивно сарађују са српским колегама на овом случају.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Србије, изјавио је раније данас да су вештачењем оружја и муниције идентификовани парцијални ДНК трагови најмање три особе и да је тешко изоловати један узорак ДНК који би могао да се користи за упоређивање. Он је такође навео да је „зоља“, уз део другог наоружања којим је, како се претпоставља, требало да буде ликвидиран премијер, стигла у Београд из Босне и Херцеговине.

– Ручни ракетни бацач „зоља“ произведен је у бившој СФРЈ, у једној војној фабрици у Србији, након чега је ракета доспела у Добој – рекао је министар полиције и додао да су ручне бомбе произведене ван Србије, у некој фабрици у бившој Југославији, али нема информације где су завршиле након производње.

Стефановић је додао и да је мало вероватно да је неко то наоружање донео у шуму у Јајинцима код Београда само да би га ту одложио. Он је на седници скупштинског одбора за одбрану и безбедност рекао да су вештачењем оружја и муниције пронађених у близини породичне куће премијера идентификовани парцијални ДНК трагови најмање три особе, али и да су неки нађени једни преко других, па је тешко изоловати један узорак ДНК који би могао да се користи за упоређивање. Он је, међутим, навео да ће полиција покушати да другим методама дође до узорка за поређење и да ће онда покушати да га упореди с парцијалним траговима нађеним на оружју.

Извор:Србија Данас/Ало