Издвајамо Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ ЋУТИ! Сулејман Угљанин и његов пулен јавно шире идеју разбијања Србије!

Потпредседник Бошњачког националног већа Есад Џуџо честитао је јуче Дан Санџака уз фотографију раскомадане Србије, коју је поставио на свој Фејсбук профил.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свим Бошњакињама и Бошњацима и другим грађанима Санџака сретан национални благдан – написао је Џуџо уз скандалозну фотографију карте Србије на којој су јасно издвојни Санџак, Војводина, Косово и Краљевина Србија као посебне целине. Џуџо је постао познат након што је 2014. променио своје презиме из Џуџевић у Џуџо, желећи да укаже на историјску чињеницу да је, како је тада објаснио, многим бошњачким породицама без њиховог пристанка и знања додавањем „ић” и „вић” на презимена учињена неправда. Испод фотографије је додао и коментар:

– Када сам 2004. предложио да се 20. новембар обележава као Дан Санџака, многи Бошњаци су се тада противили, као – то је комунистички датум и томе слично. Показало се исправним, као и много шта касније – озакоњење бошњачке заставе, химне, благдана и националних награда и напокон остварење целокупне наставе на босанском језику – данас сва та знамења и национална права изграђују и, заправо, обнављају бошњачки систем вредности и препознатљиви културни код на Балкану. Сретан сам – написао је он.

Стручњак за безбедност Дарко Трифуновић за „Ало!“ каже да се овакав један гест уопште не треба игнорисати, с обзиром на осетљиву ситуацију у Санџаку, као и да би Џуџо морао сносити одређене консеквенце.

– У свакој демократској земљи да је то неко урадио, он би морао да одговара за најтежа кривична дела, а то су кривична дела против уставног уређења, али у Србији то, изгледа, може. Он је потпуни маргиналац, али Сулејман Угљанин, који стоји иза њега, озбиљан је лик, он сада покушава да скрене пажњу на себе у ситуацији када имате отворен сукоб Зукорлића и Љајића. Дакле, трећа страна покушава да поентира, да дође до оних гласача не само из Санџака него и оних који су у дијаспори. Те идеје које они сада пласирају нису нове, старе су као и Санџак дивизија.

Није џабе формирана, у њеном стварању учествовао је и јерусалимски муфтија, десна рука Адолфа Хитлера. Према томе, те фашистичке идеје које се пласирају кроз независан Санџак су идеје које нас подсећају на 500 година ропства и геноцид који је починила турска империја на овим просторима. Једна таква иницијатива мора бити схваћена озбиљно и као безбедносна претња – наводи он.

Извор:Ало.рс