Издвајамо Србија

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ: Наставља се уништавање Војске Србије по налогу Запада!

Из хрватских медија ових дана сазнајемо да је Хрватска за своје оружане снаге у 2017-тој години издвојила 4,2 милијарде куна, што износи око 560 милиона евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је ове године за своју војску издвојила око 1,2% БДП или око 528 милиона евра.

Ових дана је актуелно планирање буџета за 2017. годину, а најаве које долазе из Министарства финансија српском војнику не слуте ниста добро иако Премијер каже како смо све богатији, како нам је значајно „боље“ и како ћемо са мање новца имати јачу и ефикаснију војску.

Према најавама званичника , Србија ће наредне године за своју војску издвојити још мање, јер тако каже ММФ.  Министарство финансија, извршавајући налоге „власти“ која се популарно зове ММФ, дало је инструкције за планирање буџета из кога ће се за војску у 2017. години издвојити негде око 56 милијарди динара што износи око 455 милиона евра.

Хрватска која има двоструко мање оружане снаге, негде око 17.500 припадника, по глави војника у 2017. издваја око  32.000 евра, док ће Србија са бројним стањем од око 32.000 у 2017. то учинити са свега 14.200 евра по припаднику оружаних снага.  Дакле више него двоструко мање.

Наведени подаци су више него забрињавајући и јасно говоре у ком правцу ће се „развијати“ Војска Србије и безбедност грађана Србије. Од почетка ове године Војску Србије је због лошег стандарда и преоптерећености на војничким дужностима напустило 972 припадника са тенденцијом још већег одлива кадра.

Да је Војска Србије ратовала од почетка године не би имала оволике губитке. Питамо се коме је овакво стање у интересу, ко води извршну политику у Србији, Влада или странци чији се налози беспоговорно извршавају и ако су у супротноси са законима и интересима Србије и шта ће надлежни у држави учинити да се спречи „капитулација“ српске војске.

Војни синдикат Србије