Издвајамо Србија

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ ОТКРИВА: Нерић је криминалац осуђен на 6 месеци затвора а постављен је за ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА!!

Војни синдикат Србије као што је најавио, наставља са обелодањивањем незаконитости, криминалних радњи и случајева корупције у систему одбране. Опште је познато да је један од предуслова да било ко ради у Војсци Србије, је да испуњава позитивне резултате безбедносне провере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Војсци Србије чак и војник по уговору не може заснивати радни однос, ако је осуђиван чак и за прекршај, међутим чак ни најтежа кривична дела против службене дужности нису препрека да будете постављени на дужност државног секретара у Министарству одбране.

Пресудом Окружног Суда у Краљеву из јула 2007.године садашњи државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, правноснажно је осуђен за кривично дело проневера у помагању из члана 251. став 1. Кривичног законика Републике Србије у вези члана 24. ОКЗ, и кажњен казном затвора у трајању од шест месеци.

Запослени у Војсци Србије с правом се питају како је могуће да неко на тако важној државној функцији у безбедносним државним органима може да ради а да не испуњава услове захтеване безбедносном провером, те да ли су службе безбедности у систему одбране вршиле безбедносну проверу приликом постављања Нерића на место државног секретара.

 

Војни синдикат Србије