Издвајамо Србија

Вучић “није вољан” да се кандидује, одбио да каже да ли ће подржати Николића

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да није размишљао о кандидатури за председника Србије и да “није нешто вољан за тако нешто”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, одговарајући на питање да ли ће се кандидовати за председника Србије, рекао и да је поносан на рад који влада марљиво и вредно обавља, те да види да су већ други победили.

“Видим по истраживањима јавног мнења који сами објављују да су већ виђени победници избора господа (Саша) Јанковић и (Вук) Јеремић и да је мртва трка између њих двојице и ја им желим пуно успеха”, рекао је Вучић за телевизију Прва.

Поновио је да је мисли да су Јанковић, Јеремић и лидер радикала Војислав Шешељ апсолутни фаворити.

– Покушаћемо да им се супротставимо, јер мислимо да победа било кога од те тројице људи не би била добра за Србију, посебно зато што Србија не може да буде резервна клупа за било кога, рекао је Вучић.

Упитан да ли ће подржати актуелног председника, Вучић је одговорио “о том потом” и нагласио да није време за председничке изборе, већ за важне пројекте.

Он није прецизно одговорио ни када ће донети одлуку кога ће подржати.

– Ми мањи ћемо гледати да им се супротставимо, свој тројици, а да ли ћемо успети, видећемо. Ако не успемо, ништа страшно, Србија ће да промени председника, вероватно после тога и владу, никакав нарочити проблем, рекао је Вучић и додао да му није проблем да им унапред честита.

 

Извор: Тањуг / Телепромптер