Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СПРЕМА „ОЗБИЉНУ МЕТЛУ“: ЕВО ШТА САДА СЛЕДИ…

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је затражио информацију у вези с пословањем ЕПС-а и да се нада да ће га сутра на столу сачекати пуна информација у вези с тим, а реч је о медијским написима који говоре о „великој пљачки струје“ која се одвијала у време бившег руководства тог јавног предузећа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

– Жив се поједем, али буквално се жив поједем када видим да кажу треба нам гас по 220 и довољно нам је хиљаду кубних метара да бисмо могли да послујемо профитабилно. А онда им обезбедите гас за 195 и кажете израчунајте колики вам је профит тада, а онда вам кажу наш губитак ће да буде 15 милиона евра и то вам кажу тек кад их притиснете и инсистирате на томе, а пре тога стално добијате лажне извештаје – рекао је Вучић новинарима.

Како је рекао, последњи извештај који је добио био је крајем августа и тада је био релативно задовољнан њиме.

– А онда сам хтео у земљу да пропаднем кад сам прочитао… То је за нас не тако велики новац као РТБ Бор и Железара.. – рекао је председник Владе.

Он је рекао да су дугови Петрохемије, што ће се, како је истакао, у наредном периоду решавати, достигли 620 милиона евра.

– Цела држава да дугује па није мало, ми тиме морамо да се бавимо и да решавамо, јер то траје деценијама годинама и сад треба то да решимо. Од вас свих узимамо да бисмо платили тих 600 милиона, преговарамо са Русима, да урадимо нешто да спасимо то предузеће – рекао је Вучић.

Како је навео, исти је случај је и са ЕПС-ом и свима другима, уз опаску да ЕПС никада никада бољу ликвидност и „кеш флоу“ није имао.

– Шта се дешавало видећемо, тражио сам пуну информацију за ЕПС и када је добијем тада ћу моћи опширије да се изјашњавам – рекао је он.

Како је додао, не бежи од тога да о томе разговара.

– Све то што радимо то су озбиљни проблеми којима се бавимо, што је наш посао. Задовољан сам ангажманом значајног броја људи… а да ли нас варају – варају нас, само што можете једном или два пута неког да преварите, али и трећи пут није он варалица него сте ви будала. Трећи пут да ме варају неће…Нисам нарочито паметан, али нисам баш ни будала, тако да је до краја године све то готово – закључио је Вучић.

Он је додао да се спрема „озбиљна метла за многе људе који су се богатили на државној грбачи“.

Иначе, премијер је, на представљању „Беле књиге 2016“ Савета страних инвеститора (ФИЦ) поручио да је Влада Србије отворена за све који желе да учествују у реформама.

Вучић је, у обраћању учесницима, навео да Србија данас има одржив раст, да је наша економија на стабилним ногама и да увек уважава професионалне и стручне ставове пословне заједнице.

– Мислим да смо имали конкретне програме са конкретним роковима. То је дало снагу и кредибилитет реформама, што су и потврдиле међународне организације – рекао је Вучић.

Премијер је најавио раст БДП-а до краја године између 2,7 и 2,8 одсто, истичући да највећи раст бележе прерађивачка индустрија, енергетика и грађевинарство.

Вучић је истакао и да је раст био заснован на инвестицијама и извозу и додао да верује да ће после повећања минималне зараде и плата у јавном сектору, приватна потрошња бити трећи ослонац за још већи раст у 2017.

Жеља Владе је, како је подвукао, раст од 3 или 4 одсто у наредним годинама. Он је нагласио да ова влада гарантује сигурну будућност и да смо по разним параметрима апсолутни шампиони у региону Западног Балкана.

Извор: Танјуг