Србија

ВУЧИЋ УБЕЂЕН: Наредних 5 година – златно доба Србије!

БЕОГРАД – Влада Србије је отворена за све који желе да учествују у реформама, поручио је Александар Вучић на представљању „Беле књиге 2016“ Савета страних инвеститора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, у обраћању учесницима, навео да Србија има одржив раст, да је наша економија на стабилним ногама и да увек уважава професионалне и стручне ставове пословне заједнице.

„Мислим да смо имали конкретне програме са конкретним роковима. То је дало снагу и кредибилитет реформама, што су и потврдиле међународне организације“, рекао је Вучић и додао да се потврђује његова најава да је наредних пет година златно доба Србије.

Премијер је најавио раст БДП-а до краја године између 2,7 и 2,8 одсто, истичући да највећи раст бележе прерађивачка индустрија, енергетика и грађевинарство.

Вучић је истакао и да је раст био заснован на инвестицијама и извозу и додао да верује да ће после повећања минималне зараде и плата у јавном сектору, приватна потрошња бити трећи ослонац за још већи раст у 2017.

Жеља Владе је, како је подвукао, раст од 3 или 4 одсто у наредним годинама.

Представљању “Беле књиге 2016” присуствују и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Душан Вујовић, министар привреде Горан Кнежевић и председница ФИЦ-а Јана Михајлова.
Скупу присуствују и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, градоначелник Београда Синиша Мали и други.

 

Извор: Танјуг