Издвајамо Србија

ВУЛИН ОПЕТ БОЦКА: Очекујемо да нас САД поштују!

„Наши односи су добри, али очекујемо да службеници САД или било које друге амбасаде поштују суверенитет Србије, односно да поштују земљу у којој се налазе, што чине наше дипломате у свакој земљи“, рекао је Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поновио је данас да није довео у везу представнике америчке државе и амбасадора САД у Србији Кајла Ската са непосредном претњом премијеру Александру Вучићу, али да очекује да службеници друге земље поштују Србију.

Вулин је, с друге стране, истакао да поједини припадници амбасаде САД у Србији шаљу потпуно погрешне сигнале тиме што одлазе на демонстрације опозиције, што на својим забавама вређају председника Владе Србије, а самим тим, како је рекао, говоре лоше о српској држави.
Вулин сматра да није логично да се чланови администрације САД на такав начин мешају у унутрашње ствари у Србији.

„Такође, није логично да дају ставове о томе да ли је неки процес оправдан, или да ли је неки правни случај решен на одговарајући начин“, рекао је Вулин.

Вулин каже да се таквим сигналима шаље порука да су односи између две земље лоши и да би се неко веома обрадовао уколико би се нешто лоше десило због таквих односа.

„Наши односи су добри, али очекујемо да службеници САД или било које друге амбасаде поштују суверенитет Србије, односно да поштују земљу у којој се налазе, што чине наше дипломате у свакој земљи“, рекао је Вулин новинарима после обиласка Центра за азил у Крњачи.

„Нисмо ми наивни, знамо ми да Србија и САД, или Србија и било која велика сила у међународним односима тешко да могу да буду равноправни, али у нашој земљи очекујемо поштовање“, рекао је Вулин.

Извор:Танјуг