loading...
Издвајамо Русија

ЗА ПУТИНА НЕ ПОСТОЈЕ – ЗАШТИЋЕНИ: Ухапшен руски генерал због сумње да је примао мито!

Генерал руске Федералне службе за заштиту Генадиј Лопирев ухапшен је у петак због сумње да је примао мито, саопштила је портпаролка Истражног комитета Русије Светлана Петренко.

Федерална служба за заштиту (ФСО) задужена је за заштиту личне безбедности руског председника Владимира Путина и других руских званичника.

Према речима Светлане Петренко, истрагом је утврђено да је Лопирев примио мито од неколико компанија којима је нудио заштиту приликом конкурисања за државне уговоре о ремонту и изградњи.

Петренкова је додала да је Лопирев ухапшен и да му је прочитана оптужница. Генерала су превезли у 94. Гарнизонски војни суд.

АФП наводи да је истрагом утврђено и да је генерал носио „велику суму новца — више од 15,5 милиона долара“.

Лопирев, који је био на челу сектора службе у региону Северног Кавказа, не признаје кривицу, рекао је његов адвокат Руслан Закаљужниј.

Лопирева су ухапсили после унутрашње контроле у одељењима на Кавказу и превезли га у Москву. У администрацији Сочија демантовали су писање медија о рацијама које су наводно почеле у градској управи после хапшења Лопирева.

Касније је извор из полиције потврдио да истрага у оквиру овог случаја нема везе с градоначелником Сочија Анатолијем Пахомовом. Лопирев би могао да се суочи са казном до 15 година затвора.

 

Извор: rs.sputniknews.com