Издвајамо Свет

ЗАХАРОВА: Да Русија није подржала Асада, исламисти би данас ратовали по Европи!

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова оценила је да би се, да није било руске подршке Сирији, Европа суочила са зверствима терориста такозване Исламске државе и то не би били посебни терористицки напади већ, како каже, прави рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Немачка федерална влада говорила је о шокантним нападима сиријске Владе на Алеп. Чуле су се фразе да без руске војне подршке Асадов режим не би могао да води рат против сопственог становништва – рекла је Захарова, пренео је Спутњик.

Она је оштро узвратила влади Немачке.

– Заиста, без велике подршке Русије, напредна западна јавност, а посебно немачка, данас би се тресла од страха и ужасавала би се зверствима припадника ДАЕШ-а (ИС) који би заузели и Сирију и околне регионе, али, што је најважније – они би стигли до Европе. И то не би били појединачни терористички напади већ прави рат на територији ЕУ – оценила је Захарова, преноси Спутњик.

Она је изјавила и да америчка администрација и њени савезници отворено штите паравојне формације у Сирији, што, како сматра, представља помоћ међународном тероризму.

Извор:Танјуг