Издвајамо Србија

ЗАПАД ЋЕ ПУЋИ ОД МУКЕ: БРАЋА РУСИ тестирају ново оружје на војној вежби „Словенско братство 2016“ у СРБИЈИ! (ВИДЕО)

Припадници оружаних снага Русије и Белорусије који учествују у мултинационалној вежби „Словенско братство 2016“, која ће бити одржана од 3. до 9. новембра на аеродромима и полигонима Војске Србије, слетели су данас на аеродром Батајница код Београда, саопштило је Министарство одбране Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је наведено, припаднике оружаних снага Русије и Белорусије дочекао је командант Специјалне бригаде Војске Србије бригадни генерал Зоран Величковић, који је и официр за планирање вежбе.

На тактичкој вежби у Србији учествоваће 212 припадника Ваздушно-десантне војске Русије, 56 припадника Оружаних снага Белорусије и 450 припадника Војске Србије.

Генерал Величковић је, пожелевши добродошлицу учесницима вежбе, рекао да је реч о традиционалној вежби која се, у оквиру међународне војне сарадње, изводи по трећи пут са оружаним снагама Русије, а други са колегама из Белорусије.

Величковић је казао да је циљ вежбе унапређење оперативних способности, пре свега, у противтерористичким дејствима заједно с припадницима руских и белоруских оружаних снага.

Заменик начелника Штаба ваздушно-десантних снага Русије Олег Пољгујев рекао је да ће наредних дана једна од најбољих јединица руских ваздушно-десантних снага показати како се успешно дејствује против потенцијалних непријатеља.

 

Извор: Информер