Издвајамо Свет

ЗАПАД У ШОКУ! ЏИХАДИСТИ БЕЖЕ У ПАНИЦИ! Руски специјалци стигли у Сирију да ослобађају Алепо! (ВИДЕО)

Снаге лојалне сиријској влади, а које сачињавају припадници Тигрових снага, Пустињских соколова, Хезболаха, Сиријске социјалистичко-националистичке партије и других групација припремају се за покретање новог таласа офанзиве западно и југозападно од Алепа, али и операције унутар опкољеног источног дела града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе војни извори, поменутим јединицама подршку ће из ваздуха пружати сиријска и руска ратна авијација, али и руски и ирански војни саветници на терену.

Погледајте прилог Саутфронта о руским специјалцима на ратишту у Сирији:

Пред надолазећу офанзиву, као и претходни пут, Сиријска армија издала је упозорење преосталим цивилима у источном Алепу да се удаље од милитаната, а терористима наредила да положе оружје. Уколико не испуне овај услов, како је упозорено преко разгласа, терористи ће се суочити са нападом, који овај пут, неће бити прекидан.

Иако се операције у правцу ослобађања стратешки важног града југозападно од Алепа – Кан Тумана тек најављују, САА је искористила залет који је добила претходних дана ослобађањем последњих запоседнутих делова Алепа и наставила напредовање рема приградским насељима. У новом налету преузета је контрола над селима Кафр Хадад и Кирбат ал Зувари.

Командир Пустињских соколова са руским војним саветницима:

Извор: Правда